NRK Meny
Normal

Mann i 30-årene pågrepet i kampfiksingssaken

Oslo politidistrikt har pågrepet og siktet en ny person i forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball. Den pågrepne skal ha utbetalt store gevinster til de fire fotballspillerne som allerede er siktet i saken.

Ragnvald Brekke

Politiadvokat Ragnvald Brekke: – Den siste siktede ble arrestert i Oslo.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ifølge politiet er en person pågrepet og siktet for medvirkning til grov korrupsjon og grovt bedrageri overfor Norsk Tipping.

– Personen som er pågrepet kan med skjellig grunn mistenkes for å ha bidratt til å betale de aktuelle mistenkte/siktede fotballspillerne i saken for kampfiksingen, heter det i en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

– Vi mener likevel at det er andre personer som står bak selve riggingen av kampfiksingen, sier politiadvokat Ragnvald Brekke til NRK.

Ragnvald Brekke

Politiadvokat Ragnvald Brekke.

Foto: Holm,Morten / NTB scanpix

Den pågrepne er en mann i 30-årene, som har bosted i Oslo-regionen. Han er ikke fotballspiller.

– Pågripelsen er et resultat av lengre tids etterforsking. Vi mener han er den som skal ha betalt fotballspillerne for tjenesten det var å fikse selve kampene, fortsetter han.

Les også: Kampfiksingssaken kan ta år å løse – spillerne fortviler

Stammer fra oddsspill

Mistanken om kampfiksing gjelder Askers tap mot Frigg og Follos tap mot Østsiden i 2. divisjon 24. juni.

– Betalingen til fotballspillerne stammer sannsynligvis fra personens eget oddsspill på kampene hvor han mottok et større gevinstbeløp, opplyser politiet.

Politiet sier at det ikke kan utelukkes at det vil skje nye pågripelser i nær framtid. Spillerne som er mistenkt eller siktet vil bli innkalt til nye avhør.

– Jeg kan ikke si så mye mer om dette akkurat nå, men det er der vi er i øyeblikket, kommenterer Brekke overfor NTB.

Peker i retning Sverige

Fra før var fem personer siktet i saken. Det gjelder tre Follo-spillere, en Asker-spiller og en tippekommisjonær i Oslo.

Politiet opplyser at bevisgrunnlaget i saken nå peker i retning av at oppdragsgiverne for kampfiksingen har tilhold i Sverige.

– Den siste siktede ble arrestert i Oslo, og vedkommende bor i Norge, sier politiadvokat Brekke.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.