Perry har fått sparken

Per Joar Hansen (48) og hans assistent Bård Wiggen er ferdige i Rosenborg. Det bestemte styret allerede før søndagens kamp mot Sogndal.

Perry

Per Joar Hansen har ledet Rosenborg for siste gang. Han og assistentrener Bård Wiggen har fått sparken.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bård Wiggen

Bård Wiggen har også fått beskjed om at han er ferdig som assistenttrener. Her er Wiggen avbildet sammen med Per Joar Hansen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Perry respekterer avgjørelsen og tok beskjeden med fatning. Han sa «det er dere som bestemmer», sier styreleder Ivar Koteng til NRK.no.

Han forteller at avgjørelsen om å fjerne trenerteamet med Per Joar Hansen og Bård Wiggen ble tatt fredag kveld, og at avskjedigelsen trer i kraft umiddelbart.

Det betyr at styret hadde bestemt seg allerede før Rosenborgs 1-0-seier over Sogndal søndag kveld.

– Nå jobber vi med en midlertidig løsning frem til jul, og straks det er på plass, skal vi finne en langsiktig løsning, sier Koteng til NRK.no.

Svært presset

Per Joar Hansen har foreløpig ikke uttalt seg om sparkingen, men møter pressen klokken 17.00 i Meråker.

48-åringen har vært svært presset som Rosenborg-trener de siste månedene etter svake resultater og mye intern uro i laget.

Den tidligere storklubben ligger på andreplass i eliteserien – hele ni poeng bak Molde. I forrige uke tapte RBK 1–2 mot irske Sligo Rovers hjemme på Lerkendal, noe som fikk begeret til å renne over for mange supportere.

Nå har også Ivar Koteng og resten av styret fått nok.

– Bakgrunnen for denne beslutningen er manglende utvikling og prestasjon. Kort og godt, sier Koteng.

– Hvordan reagerte spillergruppen?

– Spillergruppa tok det med fatning og er klar til å stå på videre, svarer styrelederen.

Bård Wiggen må også gå

Assistenttrener Bård Wiggen skal ifølge Koteng være ønsket videre - i en en annen rolle. Wiggen selv er mildt sagt lite imponert over hvordan klubben styres. I et intervju med TV 2 kommer det frem at han ikke har forståelse for avgjørelsen.

– Denne bransjen er spesiell og det er en surrealistisk opplevelse. Samtidig er jeg på mange måter ikke overrasket. Slikt skjer i klubber som ikke klarer å finne seg selv, sier Wiggen til TV 2.

– Det er som regel trenerne som må gå i klubber, mens ledelsen dundrer på i samme retning. Så kan man jo spørre seg om det er riktig, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng om Per Joar Hansens avgang.

SE VIDEO: Slik begrunner styreleder Ivar Koteng avgjørelsen om å sparke Perry.

Protesterte mot ansettelsen

Rosenborg har hatt hele ti trenere på de siste 14 årene og Per Joar Hansen fikk også sparken i samme klubb i 2005. Det var svært lite populært blant lagets supportere da Perry igjen ble ansatt som trener foran forrige sesong.

Flere supportere hengte opp bannere på Lerkendal der det blant annet sto «Perry? Nei takk» og «Inn med Perry = ut med ambisjonene». Det samme skjedde også nylig etter det pinlige Europaliga-tapet:

Erik Hoftun

Sportslig leder Erik Hoftun har også måtte tåle massiv kritikk av RBK-supporterne.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Da hadde frustrerte Rosenborg-supportere tagget teksten «avgå» på Lerkendal-gresset. Dette budskapet var først og fremst rettet mot Erik Hoftun som er sportslig leder i klubben.

På direkte spørsmål om det er flere i Rosenborg som sitter utrygt, svarer Ivar Koteng:

– Nei, det vil jeg ikke si.

– Hva tenker dere om trener-ansettelsen dere gjorde foran forrige sesong?

– Det er lett å snu seg og si at dette ikke ble noen stor suksess, men det er ikke sånn det fungerer. Vi ansetter jo den vi mener er rett der og da, så kan det jo være rammebetingelser, påvirkninger og tilfeldigheter som gjør at det ikke blir suksess. Det er ikke sånn vi tenker, svarer Koteng.

Tilfreds supporterleder

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes er glad for at styret endelig har tatt grep.

– Det er det her vi ønsker, så sånn sett er vi tilfreds. Men det viktigste – som vi også sa forrige gang – er at det kjøres en grundig prosess for å finne den neste treneren i Rosenborg, sier Kjelsnes til NRK.no.

– Bør Erik Hoftun også gå?

– Vi mener nå at det sportslige uføre Rosenborg nå er i, ikke er Per Joar Hansen ansvar alene. Det har vært en langsiktig negativ utvikling og det er derfor vi også peker på Erik Hoftun. Han er også en av de ansvarlige for den negative utviklingen i klubben. Vår kritikk mot Hoftun har ikke endret seg av det her, svarer Kjelsnes.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England