Perry har fått sparken

Per Joar Hansen (48) og hans assistent Bård Wiggen er ferdige i Rosenborg. Det bestemte styret allerede før søndagens kamp mot Sogndal.

Perry

Per Joar Hansen har ledet Rosenborg for siste gang. Han og assistentrener Bård Wiggen har fått sparken.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Bård Wiggen

Bård Wiggen har også fått beskjed om at han er ferdig som assistenttrener. Her er Wiggen avbildet sammen med Per Joar Hansen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Perry respekterer avgjørelsen og tok beskjeden med fatning. Han sa «det er dere som bestemmer», sier styreleder Ivar Koteng til NRK.no.

Han forteller at avgjørelsen om å fjerne trenerteamet med Per Joar Hansen og Bård Wiggen ble tatt fredag kveld, og at avskjedigelsen trer i kraft umiddelbart.

Det betyr at styret hadde bestemt seg allerede før Rosenborgs 1-0-seier over Sogndal søndag kveld.

– Nå jobber vi med en midlertidig løsning frem til jul, og straks det er på plass, skal vi finne en langsiktig løsning, sier Koteng til NRK.no.

Svært presset

Per Joar Hansen har foreløpig ikke uttalt seg om sparkingen, men møter pressen klokken 17.00 i Meråker.

48-åringen har vært svært presset som Rosenborg-trener de siste månedene etter svake resultater og mye intern uro i laget.

Den tidligere storklubben ligger på andreplass i eliteserien – hele ni poeng bak Molde. I forrige uke tapte RBK 1–2 mot irske Sligo Rovers hjemme på Lerkendal, noe som fikk begeret til å renne over for mange supportere.

Nå har også Ivar Koteng og resten av styret fått nok.

– Bakgrunnen for denne beslutningen er manglende utvikling og prestasjon. Kort og godt, sier Koteng.

– Hvordan reagerte spillergruppen?

– Spillergruppa tok det med fatning og er klar til å stå på videre, svarer styrelederen.

Bård Wiggen må også gå

Assistenttrener Bård Wiggen skal ifølge Koteng være ønsket videre - i en en annen rolle. Wiggen selv er mildt sagt lite imponert over hvordan klubben styres. I et intervju med TV 2 kommer det frem at han ikke har forståelse for avgjørelsen.

– Denne bransjen er spesiell og det er en surrealistisk opplevelse. Samtidig er jeg på mange måter ikke overrasket. Slikt skjer i klubber som ikke klarer å finne seg selv, sier Wiggen til TV 2.

– Det er som regel trenerne som må gå i klubber, mens ledelsen dundrer på i samme retning. Så kan man jo spørre seg om det er riktig, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Styreleder i Rosenborg Ivar Koteng om Per Joar Hansens avgang.

SE VIDEO: Slik begrunner styreleder Ivar Koteng avgjørelsen om å sparke Perry.

Protesterte mot ansettelsen

Rosenborg har hatt hele ti trenere på de siste 14 årene og Per Joar Hansen fikk også sparken i samme klubb i 2005. Det var svært lite populært blant lagets supportere da Perry igjen ble ansatt som trener foran forrige sesong.

Flere supportere hengte opp bannere på Lerkendal der det blant annet sto «Perry? Nei takk» og «Inn med Perry = ut med ambisjonene». Det samme skjedde også nylig etter det pinlige Europaliga-tapet:

Erik Hoftun

Sportslig leder Erik Hoftun har også måtte tåle massiv kritikk av RBK-supporterne.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Da hadde frustrerte Rosenborg-supportere tagget teksten «avgå» på Lerkendal-gresset. Dette budskapet var først og fremst rettet mot Erik Hoftun som er sportslig leder i klubben.

På direkte spørsmål om det er flere i Rosenborg som sitter utrygt, svarer Ivar Koteng:

– Nei, det vil jeg ikke si.

– Hva tenker dere om trener-ansettelsen dere gjorde foran forrige sesong?

– Det er lett å snu seg og si at dette ikke ble noen stor suksess, men det er ikke sånn det fungerer. Vi ansetter jo den vi mener er rett der og da, så kan det jo være rammebetingelser, påvirkninger og tilfeldigheter som gjør at det ikke blir suksess. Det er ikke sånn vi tenker, svarer Koteng.

Tilfreds supporterleder

Kjernen-leder Kenneth Kjelsnes er glad for at styret endelig har tatt grep.

– Det er det her vi ønsker, så sånn sett er vi tilfreds. Men det viktigste – som vi også sa forrige gang – er at det kjøres en grundig prosess for å finne den neste treneren i Rosenborg, sier Kjelsnes til NRK.no.

– Bør Erik Hoftun også gå?

– Vi mener nå at det sportslige uføre Rosenborg nå er i, ikke er Per Joar Hansen ansvar alene. Det har vært en langsiktig negativ utvikling og det er derfor vi også peker på Erik Hoftun. Han er også en av de ansvarlige for den negative utviklingen i klubben. Vår kritikk mot Hoftun har ikke endret seg av det her, svarer Kjelsnes.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.