NRK Meny
Normal

Perlescoringer senket Tromsø

Håvard Storbæks brassespark ble vendepunktet da Odd slo Tromsø, men lagkamerat Jone Samuelsen gir stor konkurranse i tittelen om kampens beste mål.

Håvard Storbek utlikner til 1-1 for Odd

Håvard Storbæk utlignet på elegant vis til 1-1 for Odd. Brassesparket sendte lærkula utagbart i nettmaskene.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Ciss

Et innlegg fra Saliou Ciss ble omsatt til kampens første mål.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix
Fevang

Morten Fevang overlistet Marcus Sahlman fra straffemerket og sørget for 2-1.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix
Dag-Eilev Fagermo og Per-Mathias Høgmo

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo før kampen mot Odd.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix
Ellevill feiring

Ellevill feiring da Jone Samuelsen scoret med hodet fra egen bane halvdel.

Foto: Knutsen, Marius / SCANPIX

Etter 7-0-tapet mot Rosenborg har Odd reist seg med tre strake seiere. Søndag tok de imot et Tromsø-lag som jakter gull.

Tabelltoeren hadde en gylden mulighet til å knappe innpå Moldes forsprang, etter at Ole Gunnar Solskjærs menn spilte uavgjort mot Viking fredag.

Brasse fra Storbæk

Spillet bølget litt frem og tilbake det første kvarteret. På kampens første store mulighet var det Morten Fevang som fant nettmaskene - men det i feil ende av banen for Odd-kapteinen.

Etter et innlegg fra Saliou Ciss forsøkte Fevang å klarere, men sendte istedenfor ballen i eget mål bak en utspilt André Hansen. Dermed tok gjestene ledelsen.

Vi ga fra oss litt av initiativet etter målet, da ble det vanskeligere. Det virker som Odd har bra selvtillit, sa Tromsøs assistenttrener Agnar Christensen til TV2 i pausen.

Og da initiativet glapp fikk Odd sitt utligningsmål - det på brasiliansk vis. Elbasan Rashani svingte ballen inn foran mål, og Torgeir Børven avsluttet med en heading som ble reddet på streken.

Returen havnet hos Håvard Storbæk, som med ryggen mot mål traff lærkula perfekt med et brassespark. Ballen suste inn i nettmaskene på et sjeldent lekkert vis i norsk fotball, og vips var det 1-1.

– Jeg er fornøyd med ballinnhavet, etter hvert skaper vi noen sjanser også. Vi har selvtillit, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV2 i pausen.

Odd tok ledelsen på straffe

Tromsø fikk en marerittstart på den andre omangen, da Ciss fikk rødt kort etter ha stoppet Storbæks skuddforsøk med armen.

Fra straffemerket gjorde Fevang som han skulle, og sendte ballen i mål til 2-1-ledelsen for Odd.

Med en mann mindre ble det vanskeligere for Tromsø å ta tre viktige poeng i gullkampen. Likevel hadde gjestene sine muligheter, men klarte ikke å få ballen i mål.

– Jeg må gi en fantastisk honnør til spillerne. Vi kjører kampen i store perioder med ti mann. Vi er svært nære å utligne ved flere anledninger, sier Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo til TV2 etter kampen.

Scoret fra egen banehalvdel

Da Tromsø sendte keeper Sahlman opp i feltet for å forsøke å få et utligningsmål på tampen, fikk Odd muligheten til å øke seiersmarginen.

Ballen ble klarert, og etter litt klabb og babb på midten, brukte Jone Samuelsen hodet til å heade inn 3-1-scoringen for Odd. Headingen kom fra egen banehalvdel.

Det er fantastisk. Jeg synes vi gjør en kjempekamp. Å lage som mange målsjanser mot et sterkt deffensivt lag som Tromsø, det er jeg imponert over, sier Fagermo til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.