NRK Meny
Normal

Perlescoring sikret uavgjort i hatoppgjøret

Stjerneskuddet Alan Dzagojev så en stund ut til å ha avgjort nok en EM-kamp for Russland. Så ladet Polens kaptein Jakub Blaszczykowski skuddbeinet.

Dzagoev

Alan Dzagoev er EMs toppscorer etter målet mot Polen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

– Keeperen vet umiddelbart at han er sjanseløs. Et fantastisk mål, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om scoringen.

Matchvinneren selv, Jakub Blaszczykowski, var langt mer ydmyk etter at det sterke uavgjortresultatet var et faktum, og takket heller fansen.

– Vi viste at vi er gode nok til å spille god fotball mot et godt russisk lag. Med den støtten vi hadde her i dag, er vi gode nok til å oppnå mye, sier han ifølge Reuters.

Amper oppladning

Oppladningen til hatkampen mellom Russland og Polen var imidlertid alt annet enn lystig.

Lagenes supportere braket nemlig sammen i Warszawas gater, og ifølge flere medier ble det brukt tåregass, gummikuler og vannkanoner for å få kontroll over pøblene.

Stemningen var heldigvis langt mer gemyttlig på banen, selv om det ble en intens, tett og jevn kamp mellom naboene.

Ny Dzagoejev-scoring

Russland startet best, men ingen av lagene klarte å produsere de helt store sjansene i begynnelsen av oppgjøret i Warszawa.

Etter 19 minutter klarte riktignok Polanski, etter veldig fint polsk spill, å sette ballen i nettet bak Russlands keeper, men scoringen ble helt korrekt avblåst for offside.

20 minutter senere fikk gjestene imidlertid hull på byllen. Stjerneskuddet Alan Dzagojev, som scoret to mål i åpningskampen, raget høyest på et Arsjavin-frispark og stanget ballen i nota.

Russerne holdt ledelsen omgangen ut, og også i begynnelsen av andre omgang så Russlands forsvarere ut til å ha god kontroll på det som kom fra Polens angrepsrekke.

Les videre under saken!

Jakub

Jakub Blaszczykowski jubler etter å ha satt inn sin perle av et utlikningsmål.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

Vakkert fra Blaszczykowski

Så, etter 57 spilte minutter, mistet Andrej Arsjavin for n'te gang ballen i det russiske angrepet.

Fire-fem polske trekk senere var ballen hos Jakub Blaszczykowski i utkanten av den russiske sekstenmeteren.

Dortmund-spilleren nølte ikke et sekund, satte fart og stormet forbi sin russiske oppasser, før han klinket ballen opp i motsatt kryss. En utligning, og en feiring, som uten tvil var et hatoppgjør verdig.

– Det var min drøm at vi kunne unngå tap, og vi ungikk tap. Det var en god kamp, alle spillerne ga alt, sier Polens trener, Franciszek Smuda.

Med poengdelingen topper Russland fortsatt gruppe A i fotball-EM. Polen ligger på tredjeplass med to poeng, og har derfor fortsatt muligheten til å ta seg til kvartfinalene.

– Den neste kampen blir som en finale for oss. Jeg har tro på at vi kan ta oss videre, sier matchvinneren ifølge Reuters.

Mellom dem ligger Tsjekkia, mens Hellas ligger helt nederst.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.