NRK Meny
Normal

Dette synes Høgmo var positivt med Slovenia-ydmykelsen

MARIBOR (NRK.no): Selv om han debuterte med Norges verste kvaliktap på ti år, er Per-Mathias Høgmo klar på at Slovenia-kampen kan være starten på noe stort for «Nye Norge».

Høgmo

Landslagssjef Per-Mathis Høgmo nekter å grave seg ned etter fredagens tap.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi har allerede startet en prosess mot EM-kvaliken i Frankrike (2016), sa Høgmo til pressen etter at VM-toget forlot Maribor uten Norge ombord.

I svart dress ruslet Høgmo over banen etter 3-0-fadesen mot Slovenia fredag og inn i det litt for lille presserommet stappfullt av journalister.

Han hevdet at Norges innsats ikke var så bekmørk som resultatet tilsier og at landslaget helt klart har «spillerstyrke og ferdigheter som kan utvikles».

Selv om Norge blir latterliggjort på sosiale medier, og selv om det fredag leverte VM-kvalikens svakeste forsvarsspill, insisterer fotballpedagog Høgmo på at det er mye positivt å ta med seg videre.

– Jeg er fornøyd med backene og synes den offensive midtbanen gjør det bra. Jeg vil understreke at mye av det vi leverer i dag er sånn vi ønsker å fremstå. I siste halvdel av første omgang kommer vi for eksempel mye rundt på kantene og får slått innlegg, sa han.

Hangeland

Landslagskaptein Brede Hangeland pådro seg et gult kort på tampen av kampen.

Foto: Filip Horvat / Ap

– Håper han fikk svar

Høgmo har fått det neste året på å sette sitt preg på landslaget. En jobb som skal ende med EM-spill i 2016.

– Vi får håpe Per-Mathias fikk noen svar på de spørsmålene han har inn mot det som er greia: Å trene opp laget i ett år før alvoret begynner med EM-kvaliken. Det er sånn vi må tenke nå, sier generalsekretær i fotballforbundet Kjetil Siem, som var med på å bytte ut Egil Olsen til fordel for Høgmo før de to siste VM-kvalifiseringskampene.

«Nye Norge» skal ha ballen mer enn tidligere og ikke minst slå masse innlegg. Nettopp det siste har Høgmo gjentatt til det kjedsommelige hele uken og derfor var han fornøyd med at det i hans øyne lyktes langt på vei med det mot Slovenia..

Problemet var at de norske spillerne ikke maktet å omsette innleggene i scoring.

Lenge siden sist

– Vi hadde flere situasjoner på den siste tredjedelen av banen enn jeg kan huske på lang, lang tid. Synd de (sjansene, journ.anm.) ikke sitter, sier landslagskaptein Brede Hangeland.

Det er ingen tvil om at Norge i Slovenia-kampen hadde ballen mer enn hva tilfellet var under Drillo, og det er heller ingen tvil om at det til tider var fine kombinasjoner – flere av spillerne skal ha trukket frem det som en positiv opplevelse i garderoben etter kampen.

– Men det er tungt å stå å forsvare en god prestasjon når vi taper 3-0, påpeker Hangeland.

– Hvordan har du det etter debuten, Høgmo?

– Jeg gleder meg til å jobbe videre. Det er bare å brette ermene og ta tak i det som var bra i dag. Denne kvaliken er snart i historie og vi må se opp og frem, sier han.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia