NRK Meny
Normal

Pellerud vil hjem

Even Pellerud fra Kongsvinger vil hjem til Norge. Etter åtte år i Canada er det en trener med hjemlengsel som forbereder seg til VM i Kina.

Even Pellerud
Foto: JOE CAVARETTA / AP

For etter OL neste år er det slutt. - Da har det blitt ni år, og det er veldig, veldig lenge, sier Pellerud til NRKSport.no.

Ser allerede hjemover

Han har allerede vendt blikket hjemover. Etter et nytt besøk til Kina og OL neste år, er det slutt på tiden i Canada. - Jeg har jo planer om å komme tilbake til Norge neste år, og jobbe med fotball, sier han.

For etter et turbulent siste år i Canada med personkonflikter innad i laget frister nå norsk fotball. Pellerud har tidligere trent blant annet Kongsvinger og Lillestrøm, og norske toppklubber har stadig vært på tråden. - Det har vært kontakt mange ganger gjennom de åtte årene her, det har det, sier han.

- Kan du si hvilke klubber?

- Nei.

Helt åpen

Etter mange oppturer i trenerkarrieren med blandt annet gull og sølv med norges kvinner i EM og VM har han for øyeblikket fått nok av internasjonal fotball.

- Jeg har ikke det som drøm akkurat nå. Jeg har vært lenge i frontlinjen som hovedtrener på landslag og klubblag både i Norge og Danmark og Canada, og synes det har vært veldig fascinerende å få være så heldig. Men hva som blir det neste, det er jeg helt åpen for, sier Pellerud.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.