Nå er han endelig klar for City

Det har vært en dårlig bevart hemmelighet, men nå er altså Manuel Pellegrini (59) offisielt ansatt som Manchester Citys neste manager.

Manuel Pellegrini

Manuel Pellegrini blir Roberto Mancinis arvtager i sjefsstolen på Etihad Stadium.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag ettermiddag.

Pellegrini, som har nytt stor suksess som manager for den fremadstormende klubben Málaga siden 2010, har signert en treårskontrakt med de lyseblå.

Ligget i kortene

– Jeg er kjempeglad for å få takke ja til dette utrolig spennende prosjektet. Klubben har en klar visjon både på og utenfor banen, og jeg lover å bidra som best jeg kan, sier Pellegrini.

Den tidligere Málaga-manageren har vært linket til Manchester-klubben i lang tid. Allerede 11. mai meldte britiske medier at Mancini ville bli erstattet med den erfarne chileneren.

Ingen store titler

To dager senere fikk Mancini fyken, og Pellegrini virket å være klubbens soleklare førstevalg bak City-roret.

59-åringen fra Santiago har mer enn 25 års erfaring som manager, med blant andre Villarreal, Real Madrid og sist Málaga under trenerbeltet. Pellegrini har imidlertid bare vært trener i spansktalende landene (Chile, Argentina og Spania). Han har heller ingen store titler å vise til - annet enn seier i den nedlagte Intertoto-cupen i 2004 med Villarreal.

Pellegrini ledet Málaga til mesterligaens kvartfinale i år, der de ble slått ut av Borussia Dortmund på overtid.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.