Mener Moyes har gjort ti grove feil - se listen

Manchester United kan gå mot tidenes dårligste sesong for en tittelforsvarer. Her er ti grunner til hvorfor, ifølge lokalavis.

Moyes

TØFF START: David Moyes har fått en meget trøblete begynnelse på sin Manchester United-karriere. Her diskuterer han med Marouane Fellaini, som Moyes tok med seg fra Everton i fjor sommer.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Moyes

SKUFFET: Vondt ble langt verre da Manchester United tapte 2-0 mot Olympiakos i mesterligaen tirsdag.

Foto: Petros Giannakouris / Ap

Rødtrøyene har aldri havnet utenfor medaljeplass siden Premier League-oppstarten i 1992.

Denne sesongen blir høyst sannsynlig en verstenotering for David Moyes' menn.

Rekorddårlig?

Manchester-klubben kan faktisk sette bunnrekord som tittelforsvarer. Blackburn har den svakeste plasseringen (7.-plass) etter en Premier League-tittel, men samtlige tittelholdere har havnet blant de tre beste siden 1994/95-sesongen (se faktaboks).

Tirsdag toppet Moyes-nedturen seg med en elendig kamp mot Olympiakos, og både manager og spillere ble latterliggjort i britiske storaviser.

Debatten raser i sosiale medier: Har David Moyes skylden? Er det spillerne som svikter? Hva har skjedd med laget som tok overlegent seriegull sist sesong?

«Tomme unnskyldninger»

Managersvikt eller ei: Nå har lokalavisen Manchester Evening News listet opp ti ting Moyes kunne gjort bedre denne sesongen.

  • Er dette billig etterpåklokskap eller har listen gode poenger? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

1. Sviktet i sommer: Det var store forventninger til hvem David Moyes skulle hente til Manchester United i sitt aller første overgangsvindu, men etter å ha blitt koblet til Cesc Fabregas, Gareth Bale og Cristiano Ronaldo, kom gamleeleven Marouane Fellaini i siste liten med en prislapp på cirka 270 millioner kroner. «Føltes som en handling i desperasjon», skriver lokalavisen.

2. Vraket United-trenere: Da David Moyes kom inn portene på Old Trafford, kvittet han seg med trenerne Mike Phelan, René Meulensteen og Eric Steele, som alle jobbet tett med sir Alex Ferguson i flere år. «Det er forståelig at Moyes ønsker å ta med sine egne trenere, men endringen ble for brå», skriver lokalavisen.

Rooney

BLIR VÆRENDE: Wayne Rooney skrev under en femårskontrakt denne måneden.

Foto: ARIS MESSINIS / Afp

3. Ilddåpen: Manchester United hadde et beintøft åpningsprogram med Chelsea, Liverpool og Manchester City. Lokalavisen mener Moyes tapte på forhånd ved å klage på kampprogrammet, og United klarte bare å hente ett poeng mot rivalene.

4. Tomme unnskyldninger: Manchester Evening News mener David Moyes tidlig begynte å klage på mangler i spillerstallen, til tross for at de aller fleste er regjerende seriemestere. Moyes har også fått kritikk for å lange ut mot dommerne i flere kamper.

5. Mangel på autoritet: Én av suksessfaktorene til sir Alex Ferguson, var at spillerne var nødt til å spille godt for å bli værende i klubben, mener lokalavisen. Nå må Moyes vente til sommeren for å vise hvem han er misfornøyd med, og lokalavisen tror det fort kan være for sent.

6. Kun én plan: I Premier League-kampen mot Fulham denne måneden (2-2), slo Manchester United 81 innlegg, som aldri ble til mål. United ga seg ikke med taktikken, og Manchester Evening News mener klubben er blitt for forutsigbar under Moyes.

7. «The Theatre of nightmares»: Old Trafford, «The Theatre of Dreames», har vært et fort i en årrekke. Denne sesongen er det blitt 6-3-4 på hjemmebane bare i Premier League.

8. Uinspirerende i media: David Moyes har i for stor grad hevdet at Manchester United har spilt bra eller vært uheldig etter kamper hvor de åpenbart tapte fortjent, mener lokalavisen.

9. Får ikke maksimalt ut av stjernene: Manchester Evening News mener formsvingen til Wayne Rooney er managerens største enkeltprestasjon så langt, men avisen mener likevel at de største stjernene har underprestert og peker på Shinji Kagawa og Robin van Persie.

10. Mistet comeback-evnen: Manchester United har hatt én av sine største styrker i at de aldri gir opp og kommer tilbake når de ligger under. Men denne sesongen har de sluppet inn det første målet 16 ganger, og storklubben har tapt 11 av dem.

  • Støtter du poengene i listen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotballnyheter