NRK Meny
Normal

Pedersen senket Brann

Marcus Pedersen ble den store Godset-helten i Drammen.

Marcus Pedersen (t.h.) jubler sammen med Fredrik Nordkvelle
Foto: Aas / Scanpix

Strømsgodset - Brann spark for spark

I en sjansefattig kamp var det Strømsgodset som kapret alle poengene etter at de slo Brann 2-1 på Marienlyst tirsdag kveld.

Pedersen x 2

Spissen Marcus Pedersen ble kveldens store profil med to flotte mål.

I det 26. minuttet sendte Pedersen i vei et skudd fra 16 meter som forandret retning i en Brann-spiller og gikk i mål. Brann-keeper Håkon Opdal kunne nok på en god dag ha reddet skuddet.

Samme Pedersen doblet til 2-0 etter at Øyvind Storflor fant hodet til spissen i det 60. minutt. Pedersen styrte ballen vakkert i mål fra 10 meter.

- Det var på tide å score igjen, men det viktigste var at vi endelig vant, sa matchvinneren til NRK.

Bare to minutter seinere måtte den 18-årige Godset-spissen forlate banen etter en duell med Sigurdsson inne i Brann-feltet.

- Han kan det meste. Han kan heade, løpe og skyte, og han må være vanskelig å måte for motstanderne, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila til NRK etter kampen.

Tamme gjester

Gjestene fra Bergen var særdeles tamme foran Godset-målet i store deler av kampen. De starte med Azar Karadas som enslig spiss, men han kom ikke til mange farlige avslutninger.

Bedre ble det da David Nielsen ble byttet inn kvarteret før full tid og Brann la om til to på topp. Da ble mer trykk mot målet til vertene. Det gav også uttelling fem minutter før kampslutt da Nielsen kriget inn reduseringen, men flere mål ble det ikke på Marienlyst og Brann måtte reise hjem uten poeng i bagasjen.

Strømsgodset klatret dermed over nedrykkstreken, mens ustabile Brann mistet muligheten til å få kontakt med topplagene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.