NRK Meny
Normal

PC-spill gjorde Solskjær til trener

Dataspill gjorde Ole Gunnar Solskjær til trener i verdens største klubb.

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Bicker / NRK

Solskjær er sentral når Manchester United-manager Sir Alex Fergusons legger taktikken til onsdagens mesterligafinale mot Chelsea.

Den tidligere superspissen er nå trener for sine gamle lagkamerater. Han har hovedfokus på spissene i klubben og dermed skal han lære bort sine egne ferdigheter og teorier til blant annet Wayne Rooney, Carlos Tevez og Cristiano Ronaldo. På torsdagen åpne trening på treningsfeltet Carrington ble spissen kjørt hardt av nordmannen. Hvordan synes du at det går i den nye rollen?

- Det er en kjempe fin overgang fra å være spiller til å bli trener. Jeg er trener for de jeg har spilt sammen med og jeg følger at jeg har kommet godt i gang og jeg trives veldig godt her i Manchester med det jeg gjør, sier Solskjær til NRK om sin nye tilværelse.

Trenerdrømmen ble imidlertid lagt da han spilte managerspill på PC-en.

Ole Gunnar Solskjær og Alex Ferguson
Foto: NRK

Hvilke mål har du som trener?

- Det tar jeg som det kommer, men når du har spilt fotballmanager hele ditt liv, så skal du ikke se bort ifra at man vil bli manager en gang eller trener en gang, og du skal ikke se bort ifra at jeg også håper på det, men på hvilket nivå vet jeg ikke ennå fordi jeg får se hvordan det går framover. Det er en helt annen jobb å trene et lag enn og bare trene seg selv og prøve å bli så god som mulig. Når man er trener er det så veldig mange andre ting som spiller inn også, sier Solskjær videre.

Spiller du fortsatt championshipmanager fortsatt?

- Jeg gjorde det veldig mye før, men jeg har ikke gjort det på et par år nå. Seriemester ble jeg også. Jeg juksa litt og spilte med det beste laget til United, sier Solskjær stolt.

Hvor langt har du kommet i trenerutdannelsen din?

- Jeg skal ta et trenerkurs til sommeren igjen og da er jeg UEFA-A-trener hvis jeg går gjennom det kurset uten å stryke,

Nyter respekt

Solskjær nyter også respekt hos sine elever på treningsfelte til United.

- Han gjør det veldig bra. Han har kunnskap som han klarer å bringe videre til spillerne. Det er en klar tilvekst å ha en slik person i vårt system, sier Michael Silvestre.

Tror på seier

Ikke overraskende tror Solskjær på at klubben hans kan gjenta bedriften fra 1999 da han avgjorde mesterligafinale mot Bayern München i onsdagens mesterligafinale mot Chelsea.

Hvordan sammenligner du kampen da og onsdagens kamp mot Chelsea?

- Vi spilte mot et tysk lag, mens vi på onsdag skal spille mot et lag vi neste vet alt om. Det er litt rart at to engelske lag møtes i finalen, men sånn har det blitt og da kommer overraskelsesmomentet nok ikke, sier

Hva tror du om resultatet?

- Jeg håper jo selvfølgelig at vi vinner, men det blir sjelden målrike oppgjør når vi to møtes, Med det forsvaret vi har så tror jeg at det blir 1-0, avslutter Solskjær.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.