NRK Meny
Normal

Paraguay videre til kvartfinalen

Paraguay er videre til kvartfinale etter seier over Japan.

Gerardo Martino

Paraguays argentinske landslagstrener Gerardo Martino skal prøve å ta laget lengre enn åttedelsfinalen for første gang.

Foto: JUAN MABROMATA / Afp

Stillingen nå: Paraguay - Japan (0-0) 5-3

Paraguay - Japan spark for spark

Hør kampen direkte i nettradioen

Kampen har gått til straffesparkkonkurranse. Japan bommer på sin tredje straffe, men treffer på neste.

Det har ikke vært scoringer i kampen. I likhet med forrige omgang, åpnet også denne omgangen rolig, men det har etter hvert blitt flere sjanser. Paraguay har vært det mest offensive laget.

Det var en målløs og kjedelig 1. omgang i Pretoria. Det ble noen målsjanser, men lagene virket preget av stundens alvor og tar få sjanser.

Det var en rolig start på kampen, og ingen målsjanser til noen av lagene.

Etter 20 minutter våkner kampen, og begge lag har hatt store målsjanser. Paraguay kunne fort ha scoret etter et glimrende angrep, men keeper Kawashima er god i mål.

Like etter kommer Japan i angrep. Matsui skyter i tverrliggeren. Japans største sjanse så langt i kampen.

Vinneren av dette oppgjøret møter vinneren av slaget om Iberiahalvøya, nemlig Spania-Portugal, i kvartfinalen lørdag kveld.

Ikke fornøyd

Japans ambisiøse trener er ikke fornøyd med bare å vinne dagens åttedelsfinale mot Paraguay.

Kvartfinale er nemlig ikke nok. Han vil lengre.

- Mitt personlige mål er ikke å nå åttedelsfinalen, sier Takeshi Okada, som på dristig vis har annonsert at målet er å nå semifinalen i dette mesterskapet.

Har ikke nådd kvartfinale før

Det landet som vinner dagens åttedelsfinale av Japan og Paraguay vil sette ny nasjonal VM-rekord. Begge landene har tidligere nådd finalespillet, men ingen av dem har noensinne vært i en kvartfinale.

- Dersom vi spiller opp mot 100 prosent, har vi en god sjanse til å vinne og gå videre. Ingen vet hvor langt vi kan nå, sier treneren for et landslag som kun har nådd finalespillet én gang før - nemlig på hjemmebane i 2002 da de ble slått ut av Tyrkia i åttedelsfinalen.

Paraguay-trener Gerardo Martino leder et landslag som har vært i tre tidligere VM-sluttspill. Alle gangene har laget nådd åttedelsfinalen, men har vært uheldige med både motstanderlag og resultat. De røk ut på golden goal mot senere verdensmestere Frankrike i 1998 og i det 88. minutt mot senere finalist Tyskland i 2002.

Martino kan nå være med på å bidra til at semifinalene kun består av fire lag fra Sør-Amerika.

Manglet ambisjoner

Okada sine ambisiøse mål kan skyldes at han tidligere har fått kritikk for mangel på ambisjoner. Han var nemlig også landslagstrener da Japan nådde VM i 1998, og hadde som målsetning å føre laget til én seier, én uavgjort og ett tap.

Okadas semifinaleambisjoner ble formulert før landet trakk gruppe E med på papiret gode lag som Danmark, Kamerun og Nederland. Men han sto ved det han sa.

- Alle lagene er på papiret bedre enn oss, men de er overkommelige, sa han.

Japan har imponert

Om folk ristet kanskje på hodet over hans mål da, men drømmen om semifinale er høyst oppnåelig. Japan har imponert med å slå Danmark og Kamerun med raskt pasningsspill og kontringsvillighet.

På frispark er japanerne også giftige, og to av målene mot Danmark i gruppespillet var frisparkperler. Samtidig er laget såpass gjerrige at de kun har sluppet inn to mål hittil.

Nå har Okada som ambisjon å bli hele Asias lag som kontinentets eneste gjenværende nasjon i finalespillet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.