Pappa Torp: - Hadde hell i uhell

Faren til Brann-spiller Carl-Erik Torp priser seg lykkelig over at sønnen fikk så rask hjelp da hjertet hans stoppet på Fosshaugane.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp blir behandlet av medisinsk personell på Fosshaugane etter at han fikk hjertestans.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

– Vi priser oss lykkelige for at Carl-Erik er i live og at det skjedde der det skjedde. Han fikk hjelp umiddelbart og hadde hell i uhell, sier pappa Erik Torp til NRK.

Sønnen fikk umiddelbart hjelp da han fikk hjertestans på banen midt under kampen mot Sogndal på søndag. Legene fikk i gang hjertet hans med hjertestarter og han ble raskt fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Der har han siden vært til mange undersøkelser og det står etter forholdene bra til med ham. Han skal blant annet ha vært oppe av sykesengen og gått en liten tur tirsdag kveld.

– Vi er så takknemlige for den gode hjelpen Carl-Erik fikk av støtteapparatet i Brann og av helsepersonalet på Haukeland sykehus. Han var og er i de beste hender, sier Erik Torp videre.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp blir nok borte fra fotballen en stund framover.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Brann-spilleren blir trolig værende på Haukeland sykehus en tid framover, men ellers er det uklart om hvordan det blir med framtiden.

– Han har det bra. Han er rørt og takknemlig for all hjelp og omtanke han har fått. Han takker for alle ønskene om god bedring. Han gjør sine tanker om fremtiden, men er først og fremst takknemlig for at det gikk bra, sier Erik Torp.

- Mer emosjonell tur

Erik Torp hadde i lang tid planlagt en reise til Bergen sammen med familien for å se på sønnen i aksjon i søndagens kamp mot Vålerenga. Turen over fjellet blir det noe av på torsdag, men det blir ikke noe av kampen mot Oslo-laget for Torp sin del.

– Det blir nok mer emosjonell tur en planlagt, sier Erik Torp.

Fotball

 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK
 • Fratrer som Celtic-trener

  Fotballklubben Celtic kunngjorde onsdag morgen at Neil Lennon har sagt opp sin stilling som hovedtrener med umiddelbar virkning. Dermed må Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi sitte rolig i båten i påvente av ny trener.

  – Vi har hatt en vanskelig sesong, og det er veldig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å treffe de samme høydene som vi gjorde tidligere. Jeg har jobbet hardere enn noensinne for å prøve å snu det, men dessverre har vi ikke lykkes, sier Lennon.

  Celtics konsernsjef Peter Lawwell takker Lennon.

  – Det er en trist dag for meg å se Neil forlate klubben. Han er en mann av kvalitet og anstendighet, sier Lawwell.

  Asssistentrener John Kennedy tar over ansvaret for laget i en midlertidig rolle.

  Neil Lennon
  Foto: ANDY BUCHANAN / AFP
 • Chelsea med overbevisende seier

  Etter en jevn kamp sjansemessig, vartet Olivier Giroud opp med en flott matchvinnerscoring for bortelaget Chelsea i 1-0- seieren over Atlético Madrid på nøytral bane i Romania.

  Dommer Felix Brych blåste først av for offside, men etter en VAR-sjekk godkjente den tyske dommeren målet som ga Chelsea et bortemål, og sendte Atlético ut på scoringsjakt.

  Diego Simeones menn maktet ikke å skape store nok sjanser til å utligne i løpet av de siste 20 minuttene, og Chelseas ledelse var aldri alvorlig truet. Seieren på «bortebane» betyr at laget tar med seg et veldig viktig bortemål hjem i bagasjen.

  I kveldens andre kamp tok Bayern München seg greit av Lazio og vant 4–1. Dermed har de et solid utgangspunkt før returmøtet. (NTB)

  Giroud
  Foto: Daniel Mihailescu / AFP
 • Leeds til øvre halvdel

  Leeds leverte en gnistrende andreomgang hjemme mot Southampton og vant 3–0 på Elland Road.

  Med seieren klatret Leeds forbi Martin Ødegaards Arsenal til øvre tabellhalvdel. Laget er nå på tiendeplass, ett poeng bak Tottenham.

  Patrick Bamford, Stuart Dallas og Raphinha scoret målene for Leeds.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Laurence Griffiths / AP