Pappa Torp: - Hadde hell i uhell

Faren til Brann-spiller Carl-Erik Torp priser seg lykkelig over at sønnen fikk så rask hjelp da hjertet hans stoppet på Fosshaugane.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp blir behandlet av medisinsk personell på Fosshaugane etter at han fikk hjertestans.

Foto: Yttri, Tor / Scanpix

– Vi priser oss lykkelige for at Carl-Erik er i live og at det skjedde der det skjedde. Han fikk hjelp umiddelbart og hadde hell i uhell, sier pappa Erik Torp til NRK.

Sønnen fikk umiddelbart hjelp da han fikk hjertestans på banen midt under kampen mot Sogndal på søndag. Legene fikk i gang hjertet hans med hjertestarter og han ble raskt fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Der har han siden vært til mange undersøkelser og det står etter forholdene bra til med ham. Han skal blant annet ha vært oppe av sykesengen og gått en liten tur tirsdag kveld.

– Vi er så takknemlige for den gode hjelpen Carl-Erik fikk av støtteapparatet i Brann og av helsepersonalet på Haukeland sykehus. Han var og er i de beste hender, sier Erik Torp videre.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp blir nok borte fra fotballen en stund framover.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Brann-spilleren blir trolig værende på Haukeland sykehus en tid framover, men ellers er det uklart om hvordan det blir med framtiden.

– Han har det bra. Han er rørt og takknemlig for all hjelp og omtanke han har fått. Han takker for alle ønskene om god bedring. Han gjør sine tanker om fremtiden, men er først og fremst takknemlig for at det gikk bra, sier Erik Torp.

- Mer emosjonell tur

Erik Torp hadde i lang tid planlagt en reise til Bergen sammen med familien for å se på sønnen i aksjon i søndagens kamp mot Vålerenga. Turen over fjellet blir det noe av på torsdag, men det blir ikke noe av kampen mot Oslo-laget for Torp sin del.

– Det blir nok mer emosjonell tur en planlagt, sier Erik Torp.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United