NRK Meny
Normal

Pangstart sendte Molde til topps: – Vi har kommet hit for å bli

VIF hadde ballen mest, slo flest pasninger og avsluttet oftest. Likevel trengte Molde kun tolv minutter på å sikre serieledelse.

Molde Eikrem Gatt

Magnus Wolff Eikrem og Joshua Gatt jubler etter Moldes drømmestart. Eikrem åpnet VIFs forsvar med en strøken bakromspasning, før Gatt løp det i senk og trillet inn ledermålet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

FOTBALL Aalesund / Molde 0-1

GODT FORNØYD: Magne Hoseth gleder seg over tabelltopp.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Vålerenga var fullt på høyde med Ole Gunnar Solskjærs menn de siste 78 minuttene av bortemøtet med Molde søndag, uten at det var nok til noe som helst.

Molde var nemlig overlegne de første tolv minuttene på Aker Stadion, og avgjorde kampen med to scoringer.

– Nå leder vi tabellen. Det er jævlig artig. Vi har kommet hit for å bli, sier Moldes Magne Hoseth til TV2 om at Molde klatret forbi Strømsgodset på tabellen.

Han får støtte av manager Ole Gunnar Solskær.

– Vi har like mange poeng nå som på samme antall kamper i fjor, men målforskjellen er bedre. Avslutter vi som i fjor, går det her bra, sier Solskjær optimistisk til TV2.

– Vi trenger ikke å se oss over skulderen. Vi må bare spille og se hvor mange poeng det blir til slutt, legger han til.

VIF dominerte

OGS

Ole Gunnar Solskjær mener Molde har seriegullet i egne hender.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Eliteserietabellen kunne imidlertid sett annerledes ut om det ikke hadde vært for Moldes pangstart.

Vålerenga presterte nemlig solid utover i oppgjøret, og dominerte banespillet på Aker Stadion. I tillegg til mer ballbesittelse, kom gjestene til hele 18 avslutninger, og Martin Andresens gutter traff med 38 pasninger mer enn vertene.

– Det var en tøff match. Vi var ikke der vi skal være spillemessig, men vi vinner heldigvis 2-0, sier Hoseth til TV2.

Også Solskjær mente Vålerenga ga tøff motstand.

– Vi spilte en dårlig siste time. Vi slapp oss ikke nedpå, men vi møtte et godt lag. Vålerenga gjorde det vanskelig for oss, sier Solskjær.

Kort prosess

Han kunne imidlertid trøste seg med at Molde ikke var avhengig av å prestere optimalt i mer enn drøyt ti minutter.

Et heltent Molde-lag gikk svært offensivt til verks, og slet hull i Vålerenga-forsvaret allerede etter to minutter.

Molde - Vålerenga

Målscorerne Joshua Gatt og Davy Claude Angan jubler etter sistnevntes scoring.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Magnus Wolff Eikrem viste som vanlig strålende overblikk på midtbanen, og tredde en pasning inn bak VIFs bakre rekker. Hurtigtoget Joshua Gatt dundret fra Andreas Nordvik og co., og trillet enkelt inn 1-0 bak en sjanseløs Lars Hirschfeld.

Ole Gunnar Solskjærs menn fortsatte hardkjøret, og var nære 2-0 kun minutter senere da Angan fikk muligheten alene med keeper. Hirschfeld gikk seirende ut av duellen, men måtte plukke ball nummer to ut av nettet like etterpå.

For i det tolvte spilleminuttet kom Angan til nok en mulighet. Denne gangen var ivorianeren langt sikrere inne i gjestenes 16-meter, og doblet ledelsen da han trakk inn fra venstre og fikk lurt ballen forbi Hirschfeld.

– Vi leverte en veldig god førsteomgang, og kunne scoret mange mål, oppsummerer Solskær.

Børven med kjempemiss

Børven

Torgeir Børven varmer opp før møtet med Molde. Så kan man spørre seg om han var forberedt på gigantsjansen han misset i førsteomgang.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Et rystet bortelag kom seg litt til hektene igjen etter 2-0-scoringen, og skapte flere store muligheter utover i den første omgangen.

Aller nærmest nettkjenning var debutanten Torgeir Børven. Den tidligere Odd-angriperen ble nylig hentet for å erstatte Håvard Nielsen, uten at han klarte å gjøre det han er best til: Score mål.

For fra fem meter klarte Børven på uforståelig vis å sette ballen over mål, etter et nærmest ferdigscoret innlegg fra Bojan Zajic. Dermed måtte Martin Andresens gutter gå til pause uten nettkjenning.

Selv om Vålerenga spilte langt bedre i den andre omgangen, klarte de aldri å overliste Espen Bugge Pettersen i Molde-buret. Dermed ble det 2-0-seier til Molde.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.