NRK Meny
Normal

Parrs Palace vant «milliardkampen» - klare for Premier League

Superveteran Kevin Phillips ble matchvinner da Crystal Palace vant «milliardkampen» mot Watford. Dermed er Palace og norske Jonathan Parr klare for Premier League.

Crystal Palace

Kevin Phillips avgjorde kampen til Crystal Palaces fordel. Det betyr spill i Premier League neste sesong, og en inntektsøkning på én milliard kroner.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Jonathan Parr

Jonathan Parr, her fra en tidligere kamp, er skadet og kunne ikke spille mandagens viktige kamp. Han fikk se lagkameratene sikre Premier League-plass.

Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix
Wilfried Zaha

Wilfried Zaha var et frisk pust i Palaces angrepsspill i opprykkskampen. Han var mannen som ble felt da Palace fikk straffesparket som avgjorde kampen.

Foto: IAN KINGTON / Afp

– Det er helt utrolig. Dette blir stort, sier Jonathan Parr til TV 2.

Kevin Phillips (39) var mannen som ble sendt frem til krittmerket da Crystal Palace ble tildelt straffespark i siste minutt av første ekstraomgang.

– Jeg måtte dra frem all erfaringen min fra årene som har gått. Jeg følte meg sikker og klar, og en ting jeg aldri gjør er å ombestemme meg. Jeg bestemte meg tidlig og holdt meg til det, sier han til BBC etter kampen.

Og veteranen fremstod som sikkerheten selv, og klinte ballen utagbart i nettmaskene bak Manuel Almunia.

Takket manageren

39-åringen startet sin proffkarriere i Watford. Nesten 20 år senere bidro han til at gamleklubben blir værende i Championship, mens Palace fikk opprykksbilletten.

– Det er en helt utrolig følelse og få komme inn og score det avgjørende målet mot klubben jeg startet min karriere i for snart 20 år siden. Det er et eventyr, sa 39-åringen som har opplevd tre tap i opprykkskamper.

– Jeg må gi en spesiell takk til manageren. Hvem kaster inn en 40-åring med 30 minutter igjen, hvem andre ville gjort det? sier han.

Parr på tribuneplass

Watford hadde enorme muligheter på tampen av andre ekstraomgang, men det ville seg ikke. Dermed er Crystal Palace klare for Premier League i 2013/2014-sesongen.

Jonathan Parr var ute med skade i kampen, og måtte dermed se det spennende oppgjøret fra tribuneplass.

– Man sitter bare og er nervøs hele kampen. Men det var morsomt, jeg synes vi fortjente seieren, sier Parr.

Da dommeren blåste av kampen tok nordmannen turen ned til Wembley-gresset og feiret opprykket sammen med lagkameratene.

Én milliard på spill

Kampen mellom de to lagene dreide seg ikke bare om spill i Premier League. Opprykket vil bety en enorm inntektsøkning. Opprykksfinalen har blitt omtalt som «den rikeste kampen i fotball».

På grunn av den enda mer lukrative TV-avtalen vil hver Premier League-klubb være sikret 484 millioner kroner (55 mill. pund) neste sesong, og på grunn av økte utbetalinger til lagene som rykker ned, er vinneren av Crystal Palace sikret i overkant av én milliard, ifølge NTB.

Det til tross for om laget skulle rykke rett tilbake til mesterskapsserien etter 2013/14-sesongen.

Det siste tiåret har 17 av 30 nyopprykkede lag klart å berge Premier League-plassen. Fra før er Cardiff og Hull sikret opprykk.

Fotballnyheter