Pål Breen slutter som sjef i Vålerenga

Vålerenga Fotball har omorganisert. En av de største endringene er at Pål Breen slutter som administrerende direktør.

Pål Breen

Pål Breen har i dag sluttet som administrerende direktør i Vålerenga Invest Fotball AS.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Jeg har vært i denne jobben i snart syv år og for 12 uker siden ga jeg beskjed til min styreleder Jon Pran om at jeg ikke var en aktuell kandidat for den nye stillingen som daglig i Vålerenga. Fotball, sier han i en pressemelding.

– Det er ingen tvil om at dette er en svært krevende jobb som tar mye tid. Jeg har et sterkt ønske om å få mer tid til familien og mine to sønner, og fant nå ut at dette var riktig tid å overlate roret til andre krefter.

Sandnes tar over

Siden 1. januar i år har det foregått en omorganiseringsprosess i Vålerenga Invest Fotball AS (elite) og Vålerenga Fotball (bredde).

I denne prosessen har styret også fått støtte fra årsmøte om at det skal være felles styremøter og at administrasjonene skal slås sammen til en enhet, skriver klubben i en pressemelding.

Nå skal den nye administrasjonen ledes av en felles daglig leder. Morten Sandnæs, daglig leder i Vålerenga Fotball, sa – i likhet med Breen – tidlig ifra om at han ikke var aktuell til den stillingen.

Nåværende stabssjef Stig-Ove Sandnes er fra i dag ny daglig leder.

Takker Breen og Sandnæs

– Først og fremst ønsker jeg å takke både Pål Breen og Morten Sandnæs for innsatsen de har gjort som henholdsvis administrerende direktør i aksjeselskapet og daglig leder i klubben i flere år, sier styreleder Åge Petter Christiansen i pressemeldingen.

Breen skal i en overgangsfase bidra i omorganiseringen og bistå kommersielt på salgsavdelingen. Sandnæs skal ha en annen rolle i den nye administrasjonen.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB