NRK Meny
Normal

Øvrebø sendt hjem

Tom Henning Øvrebø og hans linjemenn får ikke dømme mer i fotball-EM.

Tom Henning Øvrebø annulerer Italias mål mot Romania, mens Luca Toni fortsatt jubler.

Tom Henning Øvrebø annulerer Italias mål mot Romania, mens Luca Toni fortsatt jubler. Den annulleringen kostet trolig nordmannen sjansen til å dømme flere kamper.

Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

Det eneste norske bidraget i EM fikk dømme to kamper,Tyskland-Polen og Italia-Romania, men det var episoder i den siste kampen som var årsaken til at de nå ikke får dømme mer i dette mesterskapet.

Nordmannen annullerte et italiensk mål og dømte straffespark til Romania på stillingen 1-1 kort før slutt.

Øvrebø annullerte Luca Tonis mål på overtid i 1.omgang for offside. TV-bildene viste at avgjørelse var høyst diskutabel.

Straffen som Romania fikk i sluttminuttene da Daniel Niculae ble felt av Christian Panucci var ikke så diskutabel, men tøft dømt mot de regjerende verdensmesterne.

Buffon reddet straffen og Italia berget seg videre i mesterskapet i den siste kampen i gruppespillet, men for Øvrebø sin trio er Em over.

Skuffet

Psykologen innrømmer at det tøft å bli sendt hjem fra Sveits/Østerrike.

-Når vi nå i teamet fikk beskjeden, så ble nok alle litt skuffet over at vi ikke er med videre, sier Tom Henning Øvrebø til NRK.

- Samtidig var vi klare over at det kunne bli resultatet etter det uttaket som var i dag. Det var offsidevurderingen vår mot Italia som vippet i vår disfavør og det var vi klar over på forhånd, sier han videre.

Tror du at du er aktuell igjen til liknende oppgaver ?

- Det får vi både håpe og tro. Jeg hadde en samtale med en i UEFA-dommerkomite, og han var veldig tydelig på at de var veldig godt fornøyd med hvordan vi hadde løst kampene våre, men at den ene situasjonen ble såpass mye oppmerksomhet rundt og hadde også innvirkning på kampens resultat, så det var det som gjorde at vi nå blir sendt hjem, avslutter Øvrebø.

Fotballnyheter