Øvrebø har fått munnkurv

Dommersjefen mener Tom Henning Øvrebø gjorde en solid innsats i går kveld. Øvrebø selv har fått munnkurv fra UEFA.

Tom Henning Øvrebø kom i fokus i onsdagens semifinale mellom Chelsea og Barcelona
Foto: Jon Super / AP

Rune Pedersen så kampen i Vest-London og synes dommertrioen stod løpet ut.

- Selvfølgelig skal vi ha respekt for at det kan være enkeltavgjørelser som er diskuterbare, men måten de gjennomfører kampen helt til slutt på, synes jeg vitner om styrke, sier Rune Pedersen.

Øvrebø selv skriver i en SMS til NRK at han på grunn av omstendighetene etter kampen har blitt bedt av UEFA om ikke å uttale seg til pressen.

I hardt vær

Dommer Tom Henning Øvrebø fikk en svært tøff kamp på Stamford Bridge i går kveld. I andre omgang fikk Barcelonas Abidal et tvilsomt rødt kort, og det toppet seg på overtid da ballen gikk i hånda på en Barcelona-spiller inne i egen sekstenmeter og Chelsea ville ha straffespark.

Til tross for svært sterke protester og flere tvilsomme avgjørelser, hevder Rune Pedersen at kampen ikke kommer til å ødelegge dommerfremtiden til Øvrebø og hans assistenter.

Didier Drogba var svært sint på Tom Henning Øvrebø etter kampen.

Didier Drogba var svært sint på Tom Henning Øvrebø etter kampen.

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

- Den tror jeg er veldig god. Jeg kan ikke tro at noen diskuterbare situasjoner skulle gjøre at de ikke skulle få flere oppgaver. Nå må man bare evaluere det som har skjedd og ta med seg de tilbakemeldingene man får.

Hiddink skjønner spillerne

Chelsea, med Didier Drogba i spissen, gikk nærmest til angrep på Øvrebø etter kampen. Chelsea Manager Guus Hiddink støtter spillerens reaksjon.

- Han var full av følelser og full av adrenalin. Jeg har ingen problemer med å forstå spillernes oppførsel etter kampen, sa Hiddink.

Uansett, Barcelona gikk til mesterligafinale på bortemålsregelen etter å ha spilt 1-1 mot Chelsea på Stamford Bridge og møtyer demed Manchester United i finalen i Roma 27 mai.

Fotballnyheter