Øvrebø bryr seg ikke om Mourinho

Dommer Tom Henning Øvrebø bryr seg lite om å bli trukket frem som skrekkeksempel i internasjonal fotballdømming.

Tom Henning Øvrebø

Tom Henning Øvrebø med en rasende Michael Ballack bak seg

Foto: Eddie Keogh / Scanpix/Reuters

- Nei, det er ikke ille i det hele tatt for min del, og at det kommer med jevne mellomrom får jeg nok bare regne med i og med at fotballen engasjerer sånn som den gjør. Så den kampen må jeg nok regne med blir trukke fram til jeg avslutter min dommerkarriere, og kanskje lengre også, sier Tom Henning Øvrebø til NRK.

Etter at Barcelona klaget på flere dommeravgjørelser i går, svarte Inter-sjef Jose Mourinho med å si at det i alle fall ikke var Øvrebø som dømte.

For selv 349 dager etter skandalekampen mellom Chelsea og Barcelona - der Øvrebø satte seg i halsen på mange gjennom flere omdiskuterte situasjoner - er han fortsatt et navn på manges lepper. Senest i går hos Jose Mourinho.

Smilende Mourinho

Smilende Jose Mourinho

Foto: GRIGORY DUKOR / REUTERS

- Jeg ventet på å takke for kampen, da Xavi kommenterte dommerens feil. Jeg sa han måtte tenke på en fjorårets kamp mellom Chelsea og Barcelona, for Øvrebø dømte ikke i kveld, sa Mourinho.

Les: Øvrebø har fått munnkurv og Smuglet ut av Gardermoen

Skrekkeksempel

Dermed er det tydelig at Øvrebø er blitt et skrekkens eksempel. I går etterlyste Barcelona-spillerne både straffe, og to annulleringer - og forsvarskjempen Pique uttalte også han i lys av gårsdagens oppgjør håper returkampen får en upartisk dommer.

- Det er vel noe med at det er bedre å bli trakasert enn å bli oversett, så vi får leve etter det mottoet i disse dager da, sier Øvrebø.

Øvrebø håper ikke UEFA lar seg påvirke at Øvrebøs navn dukker opp i slike sammenhenger.

- Det er vanskelig å si, men jeg både håper og tror at UEFA tar faglige vurderinger når de skal sette opp dommere til kamper. Så får vi da prøve å prestere så bra som mulig i de kampene man blir tildelt, forklarer dommeren.

Tror du ar du er aktuell til returoppgjøret?

-Nei, det tror jeg er kjørt, avslutter han.

Fotballnyheter