Overlegen Notodden-seier

Notodden var det klart beste laget i 4-1 oppgjøret mot Haugesund.

Notodden - Haugesund
Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK

Haugesund som lå på tredjeplass i serien foran søndagens oppgjør, ble til tider rundspilt av et aggresivt og godt Notodden-lag.

NRK fulgte kampen spark for spark

Begge lagene er favoritter til å kjempe i teten i årets første divisjon, men i søndag var det klasseforskjell på lagene.

Kommando fra start

Notodden har slitt med å få uttelling på sjansene sine sålangt i år, men mot topplaget Haugesund løsnet det.

Allerede etter 13 minutter åpner Paal Christian Alsaker målshowet med et drømmetreff. Alsaker mottar ballen på 30 meter, går noen meter frem før han dundrer ballen i mål bak en litt feilplassert Per Morten Kristiansen i FKH målet.

Før scoringen hadde hjemmelaget dominert spillet på Idrettsparken Stadion, og det virket som om Haugesund ikke hang med i det hele tatt mot et aggresivt og hardtkjempende Notodden lag.

2-0 til pause

Etter 1-0 målet fortsatte Notodden og presse Haugesund bakover på banen og etter 21 minutter får Lars Lien stå helt alene på bakerste stolpe og styre inn 2-0 med et presist hodestøt.

Og det kunne blitt mer, for Notodden fortsatte å presse mot Haugesunds mål. Hjemmelaget sto høyt og vant ball etter ball på midtbanen og kan være glad det ikke ble flere baklengs før pause. Det skal legges til at Haugesund måtte bytte midtstopper allerede etter ni minutter.

Haugesund hadde ikke en eneste skikkelig sjanse i første omgang.

FKH offensivt ut i andre omgang

Andre omgang startet bra for Haugesund, for åtte minutter ut i omgangen reduserer Djurdjic etter nydelig forarbeid av Thomas Sørum. Notodden forsvaret henger ikke med da Sørum mottar en stikker fra FKH midtbanen før han legger inn til en umarkert Djurdjic som header i mål fra 6 meter.
Etter målet har Haugesund en god periode og kunne ha utlignet til 2-2 med litt mer flaks.

Ved to anledninger trillet ballen langs målstreken til Notodden, uten at noen klarte å få ballen i mål.

Fortjent Notodden seier

Alt i alt var Notodden det klart beste laget i søndagens oppgjør. For utenom en liten periode i begynnelsen av andre omgang, var det ikke mye Haugesund hadde å stille opp med, til det var Notodden altfor gode.
For i 75 minutter av kampen var det hjemmelaget som hadde spillet, ballen og de største sjansene.

Den berømte ketchup-effekten var å se i dette oppgjøret. I den perioden Haugesund var gode, kom nemlig også Notoddens tredje og fjerde mål.

To ganger Lo

I går fikk Lo igjen sjansen fra start, og den tok han vare på. For Notodden spissen leverte en strålende kamp for hjemmelaget. Ikke bare ble Lo belønnet med tittelen kampens spiller, men han scorte også de to siste målene på imponerende vis.

Notodden får en av sine mange overganger i løpet av kampen, Kleven tar med seg ballen og forserer fremover mot Haugesund målet. Lo løper i possisjon inne i 16 meteren, får ballen fra Kleven, lurer keeper med en skuddfinte og setter ballen i motsatt side av der Kristiansen kaster seg.
Så tre minutter senere gjør han alt selv. Lo stjeler ballen fra Haugesund forsvaret, løper igjennom et åpent Haugesund forsvar, runder keeper på elegant vis og setter ballen i det åpne målet.

Notodden har vært gode i flere av kampene sålangt denne sesongen, men har ikke klart å produsere sjanser i mål. I denne kampen løsnet det endelig og et sterkt Notodden lag rundspilte til tider topplaget fra Haugesund.
Med 3 poengeren i dag ser det langt lysere ut for et medaljejagende Notodden lag, mens et blekt Haugesund lag må begynne å ta poeng på bortebane om de skal være med å kjempe i toppen. Begge lagene har nå 7 poeng, fem poeng bak Tom Nordlis Kongsvinger som etter søndagens 1-0 seier topper 1. divisjon.

Haugesund møter Bryne hjemme i neste serierunde, mens Notodden møter Hønefoss borte.


Fotballnyheter