NRK Meny
Normal

Mykjåland var så preget at hun mistet nattesøvnen

Lene Mykjåland hadde en turublent overgang fra Røa til LSK Kvinner. 26-åringen tror det blir et følelsesladet møte med gamleklubben når Toppserien starter.

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland har smilet og humøret på plass, selv om overgangen fra Røa til LSK kvinner preget 26-åringen i lang tid. Nå gleder fotballspilleren seg til å jakte seriegull i 2013.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

RØA SERIEMESTERE

Lene Mykjåland har hatt mye å juble for i Røa-drakt. Her sammen med Line Holter etter seriegullet i 2011.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland er klar i LSK Kvinner-drakt for sesongen 2013 som starter lørdag. Overgangen fra Røa var ikke lett for 26-åringen, men nå er hun sulten på suksess med sin nye klubb.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Monica Knudsen

LSK Kvinners trener Monica Knudsen, her fra tiden i Team Strømmen, er spent på sesongen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix
– Det har egentlig preget meg veldig. Veldig der og da, og litt i ettertid. Det var ingen gøy opplevelse. Det gikk utover nattesøvnen og gjorde meg uggen, sier Lene Mykjåland til NRK.no.

26-åringen snakker om bråket rundt sin egen overgang fra Røa til LSK Kvinner. Klubbskiftet før 2013-sesongen skjedde ikke problemfritt, da Røa først ikke ville godta overgangen.

Byttet av arbeidsgiver var heller ingen lett avgjørelse for hovedpersonen.

– Det var en ufattelig tøff avgjørelse. Jeg brukte veldig lang tid og gikk mange runder med meg selv. Røa er så sammensveiset, og det er vondt å forlate en klubb man har vært så lenge i, sier Mykjåland.

– Det er bare fotball, men det er utrolig mange følelser involvert. Jeg tror alle parter kjenner på det når et så langt samarbeid avsluttes, sier 26-åringen.

Følelsesladet møte

Klubbene ble likevel enige, og dermed ikler Mykjåland seg LSK Kvinners drakt når sesongen starter lørdag.

26-åringen har studert terminlista og merket seg kampen 25. mai. Da drar hun til Røas hjemmebane med sin nye klubb.

– Det blir kjemperart. Jeg tenkte på det da jeg så terminlista. Borte mot Røa i mai... Det føles veldig rart å spille borte mot Røa på Røa-banen, sier Mykjåland.

– Jeg tror det blir masse følelser. Alle mulige følelser, vil jeg tro, sier hun.

Gode venner i Røa

Selv om overgangen var betent både for klubbene og Mykjåland, har hun et godt forhold til sin gamle arbeidsgiver i dag.

– Det var litt festlig da vi skulle på treningsleir og satt på flyet til La Manga. Da fikk jeg sete midt blant alle Røa-spillerne. Det var litt sånn «hei», sier Mykjåland og ler, men understreker at det var hyggelig å møte de gamle klubbvenninnene.

– Jeg har veldig mange gode venner der, så det er bare hyggelig å møte dem igjen, sier hun.

Går for nytt seriegull

Nå ser 26-åringen frem mot en ny fotballsesong sammen med LSK Kvinner. Med et sterkt konkurranseinstinkt og ønske om å vinne hver eneste seriekamp, håper Mykjåland at hun kan bidra til LSK Kvinners andre seriegull på to sesonger.

– Jeg har veldig tro på at vi kan kjempe i toppen og forhåpentlig bli ende på topp, sier spilleren, som lever fint med presset det er å spille for den regjerende seriemesteren.

– Jeg har heldigvis opplevd det før. Egentlig synes jeg det er bra hvis folk mener vi har press på oss. Forventninger betyr som regel at folk tror vi kan vinne, sier hun.

– Sulten gjeng

LSK Kvinners trener, Monica Knudsen, lever også godt med presset det er å være regjerende seriemester. Sammen med Stabæk er LSK Kvinner utpekt som en av gullfavorittene for 2013-sesongen.

– Det er gøy at folk synes det vi jobber med ser bra ut. Vi må bare nyte det, sier hun til NRK.no.

– Jeg håper at vi skal kunne prestere jevnt bra. Da vi vant i fjor, motiverte det oss veldig. Vi har en sulten gjeng, så jeg er spent, sier treneren.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.