Hopp til innhold

Mykjåland var så preget at hun mistet nattesøvnen

Lene Mykjåland hadde en turublent overgang fra Røa til LSK Kvinner. 26-åringen tror det blir et følelsesladet møte med gamleklubben når Toppserien starter.

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland har smilet og humøret på plass, selv om overgangen fra Røa til LSK kvinner preget 26-åringen i lang tid. Nå gleder fotballspilleren seg til å jakte seriegull i 2013.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

RØA SERIEMESTERE

Lene Mykjåland har hatt mye å juble for i Røa-drakt. Her sammen med Line Holter etter seriegullet i 2011.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Lene Mykjåland

Lene Mykjåland er klar i LSK Kvinner-drakt for sesongen 2013 som starter lørdag. Overgangen fra Røa var ikke lett for 26-åringen, men nå er hun sulten på suksess med sin nye klubb.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Monica Knudsen

LSK Kvinners trener Monica Knudsen, her fra tiden i Team Strømmen, er spent på sesongen.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / NTB scanpix
– Det har egentlig preget meg veldig. Veldig der og da, og litt i ettertid. Det var ingen gøy opplevelse. Det gikk utover nattesøvnen og gjorde meg uggen, sier Lene Mykjåland til NRK.no.

26-åringen snakker om bråket rundt sin egen overgang fra Røa til LSK Kvinner. Klubbskiftet før 2013-sesongen skjedde ikke problemfritt, da Røa først ikke ville godta overgangen.

Byttet av arbeidsgiver var heller ingen lett avgjørelse for hovedpersonen.

– Det var en ufattelig tøff avgjørelse. Jeg brukte veldig lang tid og gikk mange runder med meg selv. Røa er så sammensveiset, og det er vondt å forlate en klubb man har vært så lenge i, sier Mykjåland.

– Det er bare fotball, men det er utrolig mange følelser involvert. Jeg tror alle parter kjenner på det når et så langt samarbeid avsluttes, sier 26-åringen.

Følelsesladet møte

Klubbene ble likevel enige, og dermed ikler Mykjåland seg LSK Kvinners drakt når sesongen starter lørdag.

26-åringen har studert terminlista og merket seg kampen 25. mai. Da drar hun til Røas hjemmebane med sin nye klubb.

– Det blir kjemperart. Jeg tenkte på det da jeg så terminlista. Borte mot Røa i mai... Det føles veldig rart å spille borte mot Røa på Røa-banen, sier Mykjåland.

– Jeg tror det blir masse følelser. Alle mulige følelser, vil jeg tro, sier hun.

Gode venner i Røa

Selv om overgangen var betent både for klubbene og Mykjåland, har hun et godt forhold til sin gamle arbeidsgiver i dag.

– Det var litt festlig da vi skulle på treningsleir og satt på flyet til La Manga. Da fikk jeg sete midt blant alle Røa-spillerne. Det var litt sånn «hei», sier Mykjåland og ler, men understreker at det var hyggelig å møte de gamle klubbvenninnene.

– Jeg har veldig mange gode venner der, så det er bare hyggelig å møte dem igjen, sier hun.

Går for nytt seriegull

Nå ser 26-åringen frem mot en ny fotballsesong sammen med LSK Kvinner. Med et sterkt konkurranseinstinkt og ønske om å vinne hver eneste seriekamp, håper Mykjåland at hun kan bidra til LSK Kvinners andre seriegull på to sesonger.

– Jeg har veldig tro på at vi kan kjempe i toppen og forhåpentlig bli ende på topp, sier spilleren, som lever fint med presset det er å spille for den regjerende seriemesteren.

– Jeg har heldigvis opplevd det før. Egentlig synes jeg det er bra hvis folk mener vi har press på oss. Forventninger betyr som regel at folk tror vi kan vinne, sier hun.

– Sulten gjeng

LSK Kvinners trener, Monica Knudsen, lever også godt med presset det er å være regjerende seriemester. Sammen med Stabæk er LSK Kvinner utpekt som en av gullfavorittene for 2013-sesongen.

– Det er gøy at folk synes det vi jobber med ser bra ut. Vi må bare nyte det, sier hun til NRK.no.

– Jeg håper at vi skal kunne prestere jevnt bra. Da vi vant i fjor, motiverte det oss veldig. Vi har en sulten gjeng, så jeg er spent, sier treneren.

Fotball

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland