NRK Meny
Normal

Ørlunds kjemperedning reddet Rosenborg

Rosenborgs sisteskanse Daniel Ørlund ble vraket i starten av sesongen, men har fått tillit i de tre siste kampene. Mot Viking søndag viste han hvorfor.

Daniel Ørlund

Rosenborgs svenske sisteskanse stod en meget god kamp i Stavanger. En rekke gode redninger hjalp gjestene å få med seg ett poeng tilbake til Trondheim.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Med en fantastisk redning ti minutter før slutt sørget Daniel Ørlund (33) for at Rosenborg fikk med seg ett poeng fra det vanskelige borteoppgjøret mot Viking.

Ørlund Daniel

Daniel Ørlund var fornøyd med egen innsats etter Viking-kampen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Den svenske målvakten strakk seg lang som han var på skuddet fra Indridi Sigurdsson, og fikk med en liten fingertupp slått ballen til corner. Så god var redningen at dommeren trodde skuddet gikk utenfor og derfor pekte på femmeter.

Ørlund, som kun spilte sin tredje kamp for sesongen, holdt dermed nullen for andre gang på rad. Samtidig viste han trener Per Joar Hansen at han har mer enn nok å bidra med mellom stengene til serietoeren.

– Vi spilte under pari i dag. Vi var heldig og kan takke en meget god Daniel Ørlund for at vi fikk med oss ett poeng, sa Hansen til NRK.no etter kampen.

Vraket

Ørlund, som i flere år var Rosenborgs ubestridte førstekeeper, ble plassert på benken av «Perry» da sesongen ble innledet i mars.

Først i slutten av mai, i 2-1-seieren over Vålerenga på Ullevaal, fikk han sin første kamp for sesongen.

Med opptredenen mot Viking søndag kveld skal det mye til om han ikke får langt flere kamper denne sesongen.

– Det er fint å høre at treneren er fornøyd, smiler Ørlund til NRK.no.

I tillegg til den strålende redningen på Sigurdssons skudd, hindret Ørlund også Vidar Nisja alene gjennom etter en times spill. Ti minutter tidligere stoppet sisteskansen også Trond Olsens harde skuddforsøk.

– Jeg synes også det gikk veldig bra i dag, selv om jeg selvfølgelig ikke er helt fornøyd med at vi ikke vinner, sier Ørlund.

Får skryt av motstanderen

Jonevret Kjell

Kjell Jonevret irriterte seg over at Ørlund stod en kjempekamp for RBK.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

33-åringen får ikke rosende ord kun av sin egen trener. Viking-sjef Kjell Jonevret fortviler over prestasjonen til Ørlund etter kampen.

– Ørlund spilte en kjempekamp. Det er så typisk oss for tiden at motstanderens keeper er banens beste, sier Jonevret.

Viking-treneren var ikke i tvil om at hans lag ville vunnet kampen om det ikke var for landsmannens strålende innsats.

– Jonevret er jo svensk han også, så han føler vel at han må skryte av meg, spøker Ørlund.

Stolpene i veien

Den eneste gangen han ble overlistet var da Patrick Ingelsten banket til på direkten etter et innlegg fra høyrekanten like før pause. Skuddet suste over hodet på Rosenborg-keeperen - men stoppet i tverrliggeren.

Minutter tidligere var det Rosenborg som ble hindret av treverket. Nicki Bille Nielsen avsluttet via Rune Almenning Jarstein og i stanga.

Nærmere kom ingen av lagene verken før eller etter Ørlunds mesterlige redning. Dermed endte det målløst i Stavanger, og Rosenborg tapte to poeng til serieleder Strømsgodset som slo Tromsø lørdag.

Det betyr at Godset topper tabellen med 32 poeng, fire poeng foran laget fra Trondheim. Viking følger på femteplass, ytterligere fire poeng bak RBK.

Ørlund

Banneret på tribunen beskriver godt innsatsen til Daniel Ørlund mot Viking.

Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Fotballnyheter