Opprykk kan bli billigere

Hønefoss kan rykke opp i eliteserien for første gang i klubbens historie. Takket være finanskrisen kan det bli billigere enn på lenge.

Lars Lafton
Foto: Oddleif Løset / NRK

Hønefoss har sportslig suksess i år og ligger ann til opprykk til eliteserien for første gang i klubbens historie. Ringerikingene har imidlertid som mange andre norske klubber fått smake finanskrisen og spillerne har måttet gå ned i lønn.

Men det faktum at mange klubber sliter økonomisk vil gjøre det billigere enn på lenge å rykke opp i eliteserien.

- Billigere å bygge opp

- I det fotball-livet som er nå, hvor de andre klubbene må bygge ned, er det mye letter å bygge opp, sier Aage Thoresen som er investor i Hønefoss.

Skyhøye spillerlønninger er historie mener han.

- Det vil bare gå en vei nå og det er ned. Mange spillere vil dessverre ikke engang få kontrakter.

Administrasjonssjef i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, er enig.

- Det er nok riktig. Det har i flere år vært spillernes marked. Mange spillere har vært etterspurt av mange klubber, men situasjonene vil nå bli annerledes. Det vil nok kunne bli et overskudd av spillere i markedet og det vil senke prisen.

Men toppscoreren i 1. divisjon, Lars Lafton, tror ikke de beste spilleren får dårligere betalt.

- Så lenge klubbene er ute etter spillere vil de kunne lønne bra. Det er jeg rimelig trygg på. Men nå spørs det litt mer hvor du legger lista for å bygge dette eliteserielaget.

Dobler budsjettet

Rykker Hønefoss opp planlegger de å doble budsjettet til neste sesong, men ringerikingene vil allikevel ha 20 millioner mindre å rutte enn det som har vært normalt i eliteserien de siste årene.

Men det er fortsatt for tidlig å sprette champagnen i Hønefoss. Søndag kunne de nærmest sikre opprykk ved å slå Sarpsborg, men ringerikingene rotet bort seieren på overtid.

Se Hønefoss rote bort seieren på overtid:

Tre poeng bak Hønefoss lurer Haugesund, Sogndal og Kongsvinger. Kongsvinger spiller forøvrig mot Skeid på tirsdag og kan komme a poeng med serielederen.

Resultater og tabell 1. divisjon

Fotballnyheter