Opprykk kan bli billigere

Hønefoss kan rykke opp i eliteserien for første gang i klubbens historie. Takket være finanskrisen kan det bli billigere enn på lenge.

Lars Lafton
Foto: Oddleif Løset / NRK

Hønefoss har sportslig suksess i år og ligger ann til opprykk til eliteserien for første gang i klubbens historie. Ringerikingene har imidlertid som mange andre norske klubber fått smake finanskrisen og spillerne har måttet gå ned i lønn.

Men det faktum at mange klubber sliter økonomisk vil gjøre det billigere enn på lenge å rykke opp i eliteserien.

- Billigere å bygge opp

- I det fotball-livet som er nå, hvor de andre klubbene må bygge ned, er det mye letter å bygge opp, sier Aage Thoresen som er investor i Hønefoss.

Skyhøye spillerlønninger er historie mener han.

- Det vil bare gå en vei nå og det er ned. Mange spillere vil dessverre ikke engang få kontrakter.

Administrasjonssjef i Norsk Toppfotball, Boye Skistad, er enig.

- Det er nok riktig. Det har i flere år vært spillernes marked. Mange spillere har vært etterspurt av mange klubber, men situasjonene vil nå bli annerledes. Det vil nok kunne bli et overskudd av spillere i markedet og det vil senke prisen.

Men toppscoreren i 1. divisjon, Lars Lafton, tror ikke de beste spilleren får dårligere betalt.

- Så lenge klubbene er ute etter spillere vil de kunne lønne bra. Det er jeg rimelig trygg på. Men nå spørs det litt mer hvor du legger lista for å bygge dette eliteserielaget.

Dobler budsjettet

Rykker Hønefoss opp planlegger de å doble budsjettet til neste sesong, men ringerikingene vil allikevel ha 20 millioner mindre å rutte enn det som har vært normalt i eliteserien de siste årene.

Men det er fortsatt for tidlig å sprette champagnen i Hønefoss. Søndag kunne de nærmest sikre opprykk ved å slå Sarpsborg, men ringerikingene rotet bort seieren på overtid.

Se Hønefoss rote bort seieren på overtid:

Video nsps_upload_2009_10_11_22_27_23_3692.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tre poeng bak Hønefoss lurer Haugesund, Sogndal og Kongsvinger. Kongsvinger spiller forøvrig mot Skeid på tirsdag og kan komme a poeng med serielederen.

Resultater og tabell 1. divisjon

Fotballnyheter