Normal

Arsenal-exit etter knallsterk seier: – Vi trodde vi skulle klare det

Til tross for at Arsenal slo Bayern München 2-0 på bortebane, endte engelsk fotball med å gjøre sin svakeste mesterligasesong på 17 år.

Arteta_Martinez

Her er Mikel Arteta (t.v.) i én av mange midtbanedueller med Bayern Münchens Javi Martínez.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Wenger

Arsenal-manager Arsène Wenger var til tider svært aktiv på sidelinjen, men franskmannen måtte til slutt innse at mesterligaen er ferdig for denne gang.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

– Vi beholdt troen og fortsatte å angripe. Det var vanskelig for dem fordi de ikke visste om de skulle angripe eller forsvare seg. Vi hadde kanskje hatt en bedre sjanse med ti minutter til, sier Mikel Arteta til BBC.

– Vi trodde virkelig vi skulle klare det. Jeg er stolt av laget og forsøket vårt. Vi kom hit og vant 2-0, og vi var svært nære avansement, legger lagkamerat Carl Jenkinson til.

Londonerne måtte ta fatt på en nærmest umulig oppgave, men var det et heltent Arsenal som gikk i strupen på Bayern München på Allianz Arena.

Olivier Giroud tente håpet allerede etter tre minutter, da Theo Walcott serverte franskmannen scoringen på sølvfat.

Og Arsenal hadde tydeligvis gjort leksen sin: Hjemmelaget slet med å komme til målsjanser gjennom hele førsteomgang.

Bayern slapp med skrekken

Selv om vertene dominerte både banespillet og målsjansestatistikken etter hvilen, var det Laurent Koscielny som til slutt satte en støkk i hjemmefansen.

Med fem minutter igjen trengte Arsenal kun ett mål for å nå kvartfinalen, men Bayern München red av stormen og sikret avansement på bortemålsregelen.

Ingen engelske lag videre

Siden Arsène Wengers mannskap ikke klarte å avansere, er England uten kvartfinalist i årets mesterliga.

Det har ikke skjedd siden 1996, samme sesong som Rosenborg deltok i mesterligaen for første gang.

I sju av de åtte siste sesongene har minst ett engelsk lag vært i finale.

PS! Málaga tok seg videre til kvartfinale etter å ha slått Porto 2-0 i onsdagens andre åttedelsfinale. Roque Santa Cruz scoret målet som sikret 2-1 sammenlagt mot portugiserne.

Fotballnyheter