NRK Meny
Normal

Mener United hadde et «amatøraktig» overgangsvindu

Manchester United-manager David Moyes (50) slår tilbake mot kritikerne som mener at han aldri skulle overtatt sjefsstolen etter Sir Alex Ferguson. Samtidig får klubben kritikk for det svake overgangsvinduet.

David Moyes

David Moyes innrømmer at det forsmedelige tapet for West Bromwich sist helg var begredelig, men er ellers ikke bekymret for den rekordlave poengfangsten.

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images

– United var altfor nølende i sommervinduet - og det har du rett og slett ikke råd til å være. Til slutt ble det hele nokså amatøraktig, skriver tidligere fotballspiller og Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp i et blogginnlegg.

Redknapp er en av mange som er overrasket over den svake United-starten. Lørdag kveld gjester klubben tabelljumbo Sunderland på Stadium of Light.

Etter seks serierunder står de regjerende mesterne kun bokført med sju poeng. Manchester United ligger helt nede på 12.-plass.

Jamie Redknapp

KRITISK: Jamie Redknapp har mer enn 300 Premier League-kamper under beltet.

Foto: Tim P. Whitby / Getty Images

Det er uvant kost for de regjerende seriemesterne.

– Hadde klubben bare vært litt smartere i sommer, hadde jobben vært så mye enklere for Moyes, skriver Redknapp, og peker på at stjernenavn som Cesc Fabregas og U21-EM-stjernen Thiago glapp rett foran nesa på United i sommer.

– Moyes gjorde underverker med et begrenset budsjett i Everton, men nå shopper han ikke på tilbud lenger - han trenger ikke tenke på prisen. Hvis det er en spiller han vil ha, må han gå og ta dem. Bare se hva Arsène Wenger har fått ut av kjøpet av Mesut Özil, skriver Redknapp.

Forsvarer sin egen stilling

De svake resultatene har gjort at Moyes en rekke ganger har måttet forsvare sin egen jobb de siste ukene. Arven etter Sir Alex er nemlig vanskelig å leve opp til, og med klubben midt oppi sin svakeste sesongstart på 24 år, hagler kritikken.

Senest fredag måtte han forsvare sin egen stilling på en pressekonferanse:

– Manchester United er en stor klubb. Jeg er sikker på at de har valgt riktig mann til jobben, sa Moyes.

Kan slå tapsrekord

De fire siste seriekampene har gitt tre tap, og dersom det skulle bli tap borte mot Sunderland i kveld, brytes en 12 år gammel rekord:

Det blir første gang siden 2001 at Manchester United taper tre seriekamper på rad.

  • Sjekk PL-tabellen her!

Moyes - som tross alt har skrevet en seksårskontrakt med United og derfor er ventet å få tid til å sette sitt preg på laget - har allerede fått kjenne supporternes misnøye på kroppen.

Mange har etterspurt Shinji Kagawa, Borussia-stjernen som så langt i år har måttet slite benken og tribunen mens United har slitt i motbakke.

Kagawa fikk riktignok starte kampen mot West Bromwich, men ble byttet ut til pause.

– Vi tar ut det laget som skal vinne mot Sunderland, sier Moyes bestemt om lørdagens lagoppstilling.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Saido Berahino scorer mot Man United

Saido Berahino stilnet store deler av Old Trafford da han sendte West Bromwich opp til 2-1 midtveis ut i andre omgang. Det ble også sluttresultatet.

Foto: Alex Livesey / Getty Images

Innrømmer at han er bekymret

– Vi skal gjøre alt vi kan for å komme tilbake i flytsonen. Det er lenge igjen i Premier League, sier Moyes, som riktignok innrømmer at han er småbekymret:

– Jeg ble bekymret da vi tapte mot West Bromwich (United tapte 1-2 på hjemmebane sist helg journ.anm.). Det er min største bekymring, sier Moyes.

Det forventes at Wayne Rooney vil være tilbake på banen etter leggskaden som holdt ham utenfor onsdagens mesterligakamp borte mot Sjaktar Donetsk.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.