NRK Meny
Normal

Refser "barnehandel"

Per Ravn Omdal refser norske fotballagenter. Jim Solbakken mener foreldrene bestemmer.

Per Ravn Omdal

Per Ravn Omdal

Foto: Nilsen, Per-Tormod / SCANPIX

Omdal er styremedlem i det europeiske fotballforbundet, UEFA, og han er svært kritisk til at talenter ned i 15-årsalderen blir eksportert til utenlandske klubber.

Joshua King, Vålerenga-spiller

Vålerenga-spiller Joshua King er 15 år, og allerede på blokka til Manchester United.

Foto: NRK

NRK Sporten fortalte søndag om 15 år gamle Joshua King. Vålerenga-spilleren står på blokka til Manchester United, og Jim Solbakken opptrer som rådgiver for King selv om agenter ikke har lov til å skrive avtaler med spillere før de er 16 år.

- Bruk hodet, og ikke la pengesekken styre alt, er Omdals oppfordring til salgskåte fotballagenter.

- Foreldrene bestemmer

Jim Solbakken mener det er bra foreldrene har et sted å søke hjelp på grunn av voldsomt press fra norske og utenlandske klubber.

- Vi har god kompetanse på området, så det er flott at foreldrene kan søke hjelp hos noen. Det er foreldrene som bestemmer over sine barn når de er under 18, sier han til NRK Sporten.

Han mener også at norske klubber er minst like kyniske i jakten på de få talentene vi har.

 

- Mulighetene kommer

Det er FIFAs nye krav om at klubbene må ha et visst antall egenproduserte spillere som nå fører til at gutter ned i 15-årsalderen forsvinner fra Norge. Omdal er ikke spesielt begeistret og ber talentene vente.  

 - Jeg gir råd ut i fra det som tjener det hele mennesket, og det tror jeg er at de blir hjemme litt lenger. Mulighetene kommer tidsnok likevel, tror Omdal.

 

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.