«Drillo» om kritikken fra Hitzfeld: – Uforståelig

ULLEVAAL (NRK.no): Landslagssjef Egil Olsen hevder Norge aldri har hatt en taktikk om å forstyrre motstanderens keeper.

Egil Olsen

Egil Olsen på vei til mandagens pressekonferanse og påfølgende trening.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mandag beskyldte den sveitsiske landslagssjefen Ottmar Hitzfeld de norske spillerne for å være usportslige og sa at han kom til advare dommeren om angrep på keeper før tirsdagens landskamp.

Hitzfeld

Ottmar Hitzfeld var så forbannet på dommeren etter den første kampen mot Norge at han viste fingeren til fløyteblåseren. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) straffet han med to kampers suspensjon og en bot på 54 000 kroner.

Foto: PHILIPPE HUGUEN / Afp
Howard Webb

Engelskmannen Howard Webb, her fra prøve-VM i juni, dømmer Norge - Sveits tirsdag.

Foto: Fernando Llano / Ap

Egil Olsen hevder han ikke aner hva Hitzfeld snakker om.

– Det samme sa sveitsiske journalister til meg i går, men jeg skjønner det ikke, sier «Drillo».

– De mener vi spekulerer i å tråkke keeperen på tærne på dødball, men det har vi overhodet aldri jobbet med og det er for meg uforståelig.

– Hitzfeld sier han vil snakke med dommeren før kampen, mener du det er forsøk på å påvirke dommeren?

– Det får være en sak mellom ham og dommeren, vanligvis er ikke de (dommere) så hissige på å høre på råd fra trenere, det har i hvert fall ikke jeg opplevd, sier Olsen spøkefullt.

Mandag ettermiddag møtte han pressen på Ullevaal stadion før den siste treningen før Sveits-kampen.

Hangeland: – Vi spiller fair

Der var også landslagskaptein Brede Hangeland. Heller ikke han kjenner seg igjen i kritikken fra den meritterte treneren som nå styrer Sveits.

– Jeg har spilt landslagsfotball i ti år og opplever oss som et av de mest fair spillende lagene i Europa, sier Hangeland.

– Hva gjør det med stoltheten å få en slik beskyldning?

– Det gjør meg ingenting. Fotball er et spill der mange har meninger og det må være lov selv for ham (Hitzfeld).

Frykter ikke Hitzfeld

Hitzfeld mener Norge bevisst angriper keeper på dødball slik at keeperen forstyrres og settes ut av spill. Hangeland avviser at dette er en bevisst taktikk, men påpeker at det i dagens fotball er vanlig «å ha en mann på keeper».

– Det er opptil dommeren å avgjøre om den spilleren gjør noe ulovlig eller ikke. Jeg synes ikke vi gjorde det i bortkampen mot Sveits. Vi scoret et mål som keeperen ikke hadde mulighet til å avverge. Sånn er det med den saken, sier kapteinen selvsikkert.

Han frykter heller ikke at den mektige Ottmar Hitzfeld, som har vunnet mesterligaen med to ulike klubber som trener, skal klare å påvirke dommeren.

– Han må gjerne prøve å snakke med dommeren, men Howard Webb er blant de beste i verden og jeg tror ikke han lar seg påvirke.

Howard Webb, som skal dømme tirsdagens viktige VM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Sveits, dømte blant annet VM-finalen i 2010 og EM-finalen i fjor sommer.

Hvis Norge slår Sveits tirsdag er det bare ett poeng som skiller de to lagene (Sveits foran Norge).

Kampen starter kl 19.00 og du kan følge den spark for spark på NRK.no, samt høre den på NRK P1.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press