NRK Meny
Normal

– OL-saken gjorde meg mer sikker

Børre Rognlien ga i dag beskjed om at han ikke tar gjenvalg som president i Norges idrettsforbund.

Børre Rognlien om hvorfor han slutter som idrettspresident

– OL-saken har gjort meg mer sikker på at denne beslutningen er riktig. Både fordi det har vært en krevende sak arbeidsmessig, men også fordi den understreker belastningen for mange rundt meg, sier Børre Rognlien til NRK.no ikveld.

Det var Aftenposten som først omtalte saken om at han ikke stiller til gjenvalg som idrettspresident.

Rognlien ble valgt på Idrettstinget 8. mai 2011, men velger ikke å fortsette etter tinget i 2015.

Rognlien har fått kritikk for prosessen som førte til et nei til Oslo-OL i 2022, men forteller at avgjørelsen var tatt uavhengig av den prosessen.

I tillegg har han mottatt trusler som har vært en belastning for han og familien, men heller ikke dette skal være blant hovedårsakene til at han nå etterhvert gir seg.

– En av truslene er anmeldt til politiet. Jeg hadde allerede bestemt meg for å takke nei til valgkomiteen, men OL-saken gjorde meg sikrere i beslutningen. Men truslene er ikke grunnen til at jeg ikke stiller til gjenvalg, sier han til NRK.no.

Grundig helhetsvurdering

Når han slutter, vil han ha hatt verv på ulike nivåer i norsk idrett i 51 år.

– Min beslutning om ikke å ta gjenvalg som Idrettspresident er fattet etter en grundig helhetsvurdering. Jeg har hatt 52 sammenhengende fantastiske år med frivillige verv på alle nivå i norsk idrett. Det føles riktig å gi stafettpinnen videre etter endt fireårsperiode som president i 2015, sier Rognlien i en pressemelding som er sendt ut av Norges Idrettsforbund i kveld.

– Min beslutning om å tre til side på tinget i 2015 har modnet over tid. Mitt perspektiv som idrettspresident har vært å innfri mest mulig av det idrettstinget vedtok i 2011. Alt arbeidet med OL/PL 2022-prosessen har gjort meg enda sikrere på at dette valget var riktig, står det i pressemeldingen.

Børre Rognlien ble enstemmig valgt til Idrettspresident på Idrettstinget i 2011 i Oslo.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia