NRK Meny
Normal

Økte forspanget

Manchester United skaffet seg et seks poengs forsprang til Chelsea etter at de slo Sheffield United 2-0 tirsdag kveld.

Michael Carrick får klapp på skulderen av lagkameratene
Foto: JON SUPER / AP

United har riktig nok spilt en kamp mer en Chelsea, men setter likevel ekstra press på London-laget.

Kveldens oppgjøre ble preget av at det var topp mot bunn på tabellen som møttes på Old Trafford. Hjemmelaget styrte kampen, mens gjestene kom til noen få målsjanser på kontringer.

Manchester United tok også oppskriftsmessig ledelsen med Michael Carrick etter bare fire minutters spill. Christiano Ronaldo sendte en stikkpassning gjennom Sheffield-forsvaret til Carrick som elegant vippet ballen over målvakten.

De røde senket tempoet på spillet, men Sheffield-spillerne maktet likevel ikke å kommer mer med i kampen. De ble stort sett vitner til Ronaldos lek med ballen.

Etter pausen fant hjemmelaget ut at de var best å sikre seieren fortest mulig. Wayne Rooney fikk ballen på 10 meter og satte den sikkert i mål i det 50.minuttet.

Derfra og ut var det mest en transportetappe til dommeren skulle blåse av.

Bortelaget ble imidlertid snytt for en klar straffe da Heinze taklet Shelton så det sang. Dommeren vinket spillet videre, mens reprisen viste at det både skulle vært straffe og utvisning.

Chelsea kan knappe inn forspranget til tre poeng med seier mot West Ham onsdag. 9. mai venter det som kan bli årets kamp på Old Trafford. Gigantmøtet mellom United og Chelsea kan bli avgjørende i kampen om seriegullet.

I kveldens andre kamp sørget Arsenal for at mesterligaplassen er så godt som sikret etter at de slo Manchester City 3-1.

Tomas Rosicky, Cesc Fabregas og Julio Baptista scoret målene foran neste 60 000 tilskuere på Emirates Stadium, mens Beasley sette inn målet til City.

 

Fotballnyheter