Ødegaard: – Zlatan får mene hva han vil

LILLESTRØM (NRK.no): Martin Ødegaard vil ikke høre på Zlatan Ibrahimovics råd om å vrake sin far som rådgiver. Unggutten får støtte av landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard valgte å smile av Zlatan Ibrahimovics råd om at han må «vokse opp». Her er Ødegaard på tirsdagens pressetreff.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har det veldig fint med de rundt meg og føler vi har tatt gode valg hittil, sier Ødegaard når han møter NRK tirsdag ettermiddag.

Det er under et døgn siden en av verdens største fotballstjerner ba Norges nye 16 år gamle fotballyndling om å løsrive seg fra faren sin og vokse opp.

Det er disse rådene, fra Zlatan Ibrahimovic, Martin Ødegaard ikke vil høre på.

– Mener du han ikke har greie på det han snakker om når det gjelder dette?

– Nei, det vil jeg ikke si, men han får mene det han vil og så får jeg ta de valgene jeg tar så går det sikkert bra, svarer Ødegaard på sedvanlig diplomatisk vis.

Ulik oppvekst

Zlatan og Martin Ødegaard

Martin Ødegaard jager Zlatan Ibrahimovic i mandagens privatlandskamp mellom Norge og Sverige.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ødegaards far, Hans Erik Ødegaard, er sønnens nærmeste rådgiver og var for eksempel svært sentral i valget av Real Madrid som Ødegaards neste klubb.

Det er liten tvil om at den norske 16-åringen har et helt annen forhold til sin far, enn det Zlatan har hatt på vei opp og frem i fotball-verden. Dette understreket fotballskribenten til den svenske avisen Expressen da han tidligere tirsdag ba Ødegaard se bort fra Zlatans råd.

– Det er stor kulturell og enorm personlighetsforskjell mellom Martin Ødegaard og Zlatan Ibrahimovic. Zlatan vokste opp i Rosengård og har gått sin egen vei. Ødegaard har en helt annen oppvekst, sier Expressens Thomas Wilbacher til NRK.

Mye oppmerksomhet

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har også fått med seg det som ble den største snakkisen etter mandagens kamp. Han er ikke i tvil: Zlatan tar feil.

– Alt Martin har gjort av valg til nå har vært vel overveid, og jeg ser ingen grunn til at ikke rådgiverne hans skal kunne ivareta det på en god måte også fremover, sier Høgmo.

Ødegaard ble tidligere denne måneden tidenes yngste spiller til å debutere på selveste Real Madrid. Oppmerksomheten rundt 16-åringen er enorm.

Mandag spilte han hele kampen for Norge og det virker ikke som den sindige 16-åringen lar seg påvirke av Zlatans meninger om hans forhold til faren.

Selvtilliten var det i hvert fall ingenting i veien med da han møtte pressen tirsdag.

– Jeg er klar for å spille videre, svarte han på spørsmål om han er klar for 90 nye minutter i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter