Ødegaard viste lekre detaljer: – Det er sånn spillestilen min er

Vålerenga stengte igjen bak da Martin Ødegaard og Real Madrid kom på besøk.

Ødegaard

I FOKUS: Martin Ødegaard under kampen mellom Vålerenga og Real Madrid.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var kult å komme hjem igjen og spille her. 0–0 er ikke noe kjemperesultat for oss, men det er jo en treningskamp, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Han spilte hele første omgang og viste flere lekre detaljer. Blant annet gjorde han et par frekke vendinger inne i Vålerengas 16-meter.

– Det er sånn spillestilen min er. Det er moro å spille sånn jeg liker å spille. Da koser jeg meg, sier Ødegaard til et samlet pressekorps.

– Jeg vil bare bli bedre

Ødegaard har kun spilt én omgang for Real Madrid før dagens kamp mot Vålerenga. Det var i lagets første kamp mot Roma. Den endte 0–0.

– Det har vært veldig lærerikt å være på turné med verdens beste fotballag og verdens beste fotballspillere. Jeg har lært utrolig mye hver dag, så det er bra, sier Ødegaard.

I dag ble det drøyt 45 minutter på banen igjen. Planen har hele tiden vært å spille for førstelaget i sesongoppkjøringen. Den fullførtes i dag og da ble det naturlig nok spørsmål om fremtiden da Ødegaard snakket med pressen etter kampen.

– Vi får se hva som skjer. Jeg trives veldig godt i Madrid, sier Ødegaard.

Kanskje er det aktuelt å spille på andrelaget til Real Madrid også neste år. Situasjonen virker å fortsatt være uavklart, ifølge Ødegaard selv. Og han stresser heller ikke.

– Jeg er 16 år fortsatt, jeg har mange år på å bli god. Jeg har ikke satt meg noen voldsomme mål, jeg vil bare bli bedre, sier Ødegaard.

Også Benitez fikk spørsmål om Ødegaards fremtid. På spørsmål om hva han ville gjort om han var i 16-åringens sko svarte han følgende:

– Jeg ville vært veldig fornøyd med å være i Real Madrid, tett på de gode spillerne og lære av dem. Så jobbe hardt hver dag.

Målløst i siste oppkjøringskamp

Men det ble aldri noen mål på lysluggen, og heller ikke på lagkameratene. Dermed gikk Gareth Bale, James Rodríguez og resten av stjernegalleriet av banen uten scoringer.

– Vi skulle gjerne hatt et mål her, men sånn er det, innrømmer Ødegaard.

Ødegaard byttet ut

BYTTET UT: Ødegaard måtte gå av banen etter drøyt 46 minutters spill.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Ødegaard selv ble byttet ut etter 46 minutter, til enorm applaus fra Ullevaal-publikummet.

– Jeg prøvde bare å spille mitt spill og nyte kampen, sier Ødegaard.

Og det var nok til å imponere sjefen også.

– Martin er en ung spiller og talentfull. Vi må støtte han. Jeg synes han spilte bra som resten av laget. Man kunne se at det var en vennskapskamp. Jeg synes han viste sine kvaliteter. Vi må fortsette å jobbe med han og se hvor langt han kan gå, sa Benitez på pressekonferansen.

Se hele pressekonferansen med Benitez her:

Benitez' pressekonferanse etter kampen

VIDEO: Se pressekonferansen med Real Madrid-trener Benitez etter kampen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.