Ødegaard starter mot Emiratene

Martin Ødegaard blir Norges yngste landslagsspiller når han starter kampen mot Emiratene i kveld.

Høgmo og Ødegaard

Martin Ødegaard har fått tillit av Per-Mathias Høgmo og starter mot Emiratene på Viking Stadion onsdag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Strømsgodsets stjerneskudd spiller sentralt på midtbanen sammen med landslagets eldste utespiller for kvelden, Odds Jone Samuelsen.

– Martin får muligheten fra start i dag, og han skal få skynde seg langsomt, men det er en fin anledning for han til å debutere, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til landslagets egne Facebook-sider.

Han blir dermed Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene, og den yngste europeeren på et A-landslag i fotball på 108 år.

Også Molde-spillerne Per Egil Flo og Fredrik Gulbrandsen får sin debut fra start på Viking stadion.

– Det er et veldig spillende lag vi har tatt ut i dag, og så får vi se i forhold til morstanderen hvordan det står, sier Høgmo.

Norge stiller med følgende lag fra start mot Emiratene.

Rune A. Jarstein – Martin Linnes, Steffen Hagen, Vegard Forren, Per Egil Flo – Yann-Erik de Lanlay, Jone Samuelsen, Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi – Marcus Pedersen, Fredrik Gulbrandsen.

Følg kampen via tekst-oppdateringer på NRK her.

Jarstein håper å overbevise

Rune Almenning Jarstein er noen måneder eldre enn Jone Samuelsen, og dermed Norges eldste og mest rutinerte landslagsspiller for kvelden. 30-åringen ble benket til fordel for Thomas Kraft i Hertha Berlins sesongpremiere mot Werder Bremen på lørdag, men til tross for det håper han å spille seg inn i landslagsvarmen med en god forestilling mot Emiratene.

Keeperkamp

Ørjan Håskjold Nyland ble beskrevet å være et hestehode foran Rune Almenning Jarstein i vår. Hertha-keeperen håper å vinne tilliten tilbake med en god forestilling mot Emiratene.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg følte jeg viste meg godt fram mot Russland, og vil vise meg godt fram mot Emiratene, og så håper jeg at det er jeg som står i mål mot England og Italia, sier han til NRK i forkant av onsdagens kamp.

Presser førstekeeperen

Almenning Jarstein har til tross for vrakingen i sesongåpningen ikke gitt opp håpet om å bli førstekeeper i Hertha.

– Sånn er det, det er et ganske jevnt løp tror jeg. Jeg har hatt en veldig bra oppkjøring, har spilt mange kamper og formen er god. Jeg tror jeg presser han godt i ryggen, så vi får se i løpet av høsten, forteller han.

Han angrer ikke på valget om å reise ut, selv om han foreløpig ikke har fått mye tillit.

– Jeg trener med en bundesligaklubb hver dag, og det er veldig gode spillere. I år har jeg spilt totalt fjorten kamper, med treningskamper og landskamper og sånn. Det er god trening for meg det, jeg angrer absolutt ikke og er godt fornøyd, sier han.

Eneste utenlandsproff

Som eneste utenlandsproff i kveldens tropp er han hentet inn for å få spilletid. En avgjørelse som er tatt i samarbeid med klubben selv.

– Klubben synes det var veldig ålreit at jeg fikk en kamp, så det var ikke noe problem det, avslutter han.

Norge – Emiratene spilles klokka 18.30 onsdag.

Se Martin Ødegaard score for Strømsgodset i kampene mot Haugesund og Sandnes Ulf.

Fotballnyheter