NRK Meny
Normal

Ødegaard reagerte på bok om seg selv

ULLEVAAL (NRK): Martin Ødegaard (16) hadde ikke hørt et ord fra forlaget før den første boken om ham var i hyllene.

Ødegaard

TILBAKE: Her trikser Martin Ødegaard med ballen foran landslagssjef Per-Mathias Høgmo under onsdagens trening på Ullevaal. Til venstre står Joshua King.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ronaldo

INTERVJUES: En av verdens mest ettertraktede idrettsutøvere, Cristiano Ronaldo, uttaler seg i boken om Martin Ødegaard, men ikke Ødegaard selv.

Foto: Luca Bruno / Ap

– Jeg synes det er merkelig å skrive en bok om meg. Jeg er 16 år gammel, og de hadde ikke hørt med meg på forhånd, sier Ødegaard til NRK.

– Du har ikke hørt noen ting?

– Nei, jeg har ikke det, sier 16-åringen.

Ronaldo-hyllest

Boken «Martin Ødegaard», som ble sluppet denne uken, er skrevet av den danske journalisten Michael Qureshi for det norske forlaget Publicom. Qureshi er til daglig journalist i Ekstra Bladet og hadde ansvaret for Real Madrid da Thomas Gravesen spilte i klubben, ifølge VG, som omtalte boken først i Norge.

Qureshi har blant annet snakket med Cristiano Ronaldo, som forteller at han tror Ødegaard kan bli hans avløser. Også Real Madrid-president Florentio Pérez uttaler seg positivt om nordmannen i boken.

– Skulle gjerne snakket med ham

Men hovedpersonen har hverken forfatteren eller forlaget snakket med.

– De fleste journalister har opplevd at det er vanskelig å komme tett innpå der. Boken er laget veldig positivt, og folk som leser den synes det er en fantastisk bok om Martin Ødegaard, sier forlagssjef Kjetil Kristoffersen til NRK.

– Er det noen unnskyldning at boken er positiv?

– Vi ville gjerne snakket med Martin Ødegaard hvis vi hadde fått muligheten til å snakke med Martin Ødegaard, men vi nådde ikke fram der, og valgte å lage boken allikevel på bakgrunn av det forfatteren kjente til, sier Kristoffersen.

Pappaen: – Bør være normal folkeskikk

Pappa Hans Erik Ødegaard støtter synet til sønnen og mener forlaget burde ha tatt seg tid til å kontakte familien.

– Jeg synes det bør være normal folkeskikk å forhøre seg om dette er greit. For det første er han 16 år, og for det andre kan jeg ikke skjønne at boken er interessant uten hans eller mitt bidrag, sier Ødegaard til NRK.

Han forteller at forlaget var i kontakt med familien før jul med tanke på en annen bok, men den ble det aldri noe av.

– Jeg sa det ikke var interessant. Nummeret mitt er jo der, og alle skjønner at det ikke er særlig vanskelig å ta kontakt. Hvis de sier noe annet, er det løgn, sier Ødegaard.

– Er boken forstyrrende?

– Den bidrar til mye oppmerksomhet. Vi er blitt vant til mye nå, men dette er høyt oppe på lista over rare ting, sier pappaen.

Martin Ødegaard har ingenting å utsette på ansettelsen av Rafael Bentiez, mannen som tok favorittklubben Liverpool til mesterligaseier.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.