Ødegaard: – Kunne godt vært foruten medieoppstyret

Martin Ødegaard ville ikke si noe om Real Madrid-besøket da han møtte norsk presse, men var glad for at han nok en gang ble tatt ut på det norske landslaget.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk nok en gang hele norsk presses oppmerksomhet i dag. Men ville ikke fortelle noe om besøket til Real Madrid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble i dag nok en gang tatt ut på det norske A-landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ødegaard stod over dagens Godset-trening på grunn av trøbbel med hælen.

Derfor var dagens ventede opptur at han ble tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbadjan.

– Jeg er nok tatt ut fordi Per-Mathias mener jeg er god nok. Og da står jeg nok på lik linje med de andre spillerne. Det var jo det jeg hadde håpet på. Og det jeg hadde lyst til, så det var jo moro, sier Ødegaard på spørsmål om hvorfor han tror han ble tatt ut.

– Situasjonen er ikke annerledes

Mandag var han på dagstur til Real Madrid for å se på forholdene i verdens største fotballklubb.

Men foran et uvanlig stort pressekorps på Marienlyst stadion nektet 15-åringen å si noe om besøket i Spania.

– Situasjonen er ikke noe annerledes enn før. Jeg kommer ikke til å kommentere klubber og sånne ting. Hvis jeg skal drive med det hele tida så kommer jeg ikke til å gjøre noe annet egentlig. Det står jo noe om meg hver dag. Så det kommer jeg ikke til å gjøre, sier Ødegaard.

– Er du beæret over å bli koblet til så store klubber?

– Det er hyggelig og smigrende, men jeg vet hva jeg skal ha fokus på. Og det klarer jeg bra, sier Ødegaard.

Vil fortsette sesongen

Etter all sannsynlighet kommer Ødegaard til å skrive under på en avtale med en storklubb i vinter. For deretter å fullføre vårsesongen i Strømsgodset neste sesong.

Men eliteseriens største attraksjon mener det er synd at sesongen avsluttes kommende søndag.

– Vi gjør en kjempekamp nå sist mot Molde så det er egentlig litt synd at det er slutt. Det hadde vært moro å fortsette, sier Ødegaard, som likevel innrømmer at kroppen kan ha godt av en pause.

– Jeg har vært i en vekstfase. Og kan hende er jeg fortsatt i den vekstfasen. Det har vært mye belastning for kroppen på et høyere nivå enn tidligere.

– Det er nok lurt med en pause etter sesongen, sier Ødegaard, som ikke kommer til å savne pressemøtene på Marienlyst når sesongen er slutt.

– Det ser du her nå. Det er mye oppmerksomhet. Så alt det der kunne jeg godt vært foruten. Men det hører jo kanskje litt med, smiler Martin Ødegaard.

PS: Real Madrid møter favortitlaget Liverpool i mesterligaen. Men storklubben har ikke gjort større inntrykk enn at han fortsatt holder med favorittklubben i kveld.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.