Ødegaard: – Kunne godt vært foruten medieoppstyret

Martin Ødegaard ville ikke si noe om Real Madrid-besøket da han møtte norsk presse, men var glad for at han nok en gang ble tatt ut på det norske landslaget.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk nok en gang hele norsk presses oppmerksomhet i dag. Men ville ikke fortelle noe om besøket til Real Madrid.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard ble i dag nok en gang tatt ut på det norske A-landslaget.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ødegaard stod over dagens Godset-trening på grunn av trøbbel med hælen.

Derfor var dagens ventede opptur at han ble tatt ut i landslagstroppen til kampene mot Estland og Aserbadjan.

– Jeg er nok tatt ut fordi Per-Mathias mener jeg er god nok. Og da står jeg nok på lik linje med de andre spillerne. Det var jo det jeg hadde håpet på. Og det jeg hadde lyst til, så det var jo moro, sier Ødegaard på spørsmål om hvorfor han tror han ble tatt ut.

– Situasjonen er ikke annerledes

Mandag var han på dagstur til Real Madrid for å se på forholdene i verdens største fotballklubb.

Men foran et uvanlig stort pressekorps på Marienlyst stadion nektet 15-åringen å si noe om besøket i Spania.

– Situasjonen er ikke noe annerledes enn før. Jeg kommer ikke til å kommentere klubber og sånne ting. Hvis jeg skal drive med det hele tida så kommer jeg ikke til å gjøre noe annet egentlig. Det står jo noe om meg hver dag. Så det kommer jeg ikke til å gjøre, sier Ødegaard.

– Er du beæret over å bli koblet til så store klubber?

– Det er hyggelig og smigrende, men jeg vet hva jeg skal ha fokus på. Og det klarer jeg bra, sier Ødegaard.

Vil fortsette sesongen

Etter all sannsynlighet kommer Ødegaard til å skrive under på en avtale med en storklubb i vinter. For deretter å fullføre vårsesongen i Strømsgodset neste sesong.

Men eliteseriens største attraksjon mener det er synd at sesongen avsluttes kommende søndag.

– Vi gjør en kjempekamp nå sist mot Molde så det er egentlig litt synd at det er slutt. Det hadde vært moro å fortsette, sier Ødegaard, som likevel innrømmer at kroppen kan ha godt av en pause.

– Jeg har vært i en vekstfase. Og kan hende er jeg fortsatt i den vekstfasen. Det har vært mye belastning for kroppen på et høyere nivå enn tidligere.

– Det er nok lurt med en pause etter sesongen, sier Ødegaard, som ikke kommer til å savne pressemøtene på Marienlyst når sesongen er slutt.

– Det ser du her nå. Det er mye oppmerksomhet. Så alt det der kunne jeg godt vært foruten. Men det hører jo kanskje litt med, smiler Martin Ødegaard.

PS: Real Madrid møter favortitlaget Liverpool i mesterligaen. Men storklubben har ikke gjort større inntrykk enn at han fortsatt holder med favorittklubben i kveld.

Fotball

 • Ny fotball-rapport

  Norges Fotballforbund presenterte i dag en rapport om effekten av å åpne for ordinær trening i breddefotballen.

  Rapporten konkluderer med at med at en gjenåpning kan gjennomføres uten at det vil påvirke smittetrykket i vestlig grad.

  – Vår rapport er basert på vitenskapelig data om covid-19-smitte blant profesjonelle og vanlige fotballspillere det siste året. Vår konklusjon er at det er mulig uten en forhøyet smitterisiko å trene og spille fotball utendørs for voksne menn, sier utvalgsleder for rapporten Ørjan Olsvik.

  Barn på fotballtrening
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Smitteutbrudd i Inter

  Klubben er i isolasjon etter at flere direktører har testet positivt på covid-19, melder Inter på sine nettsider.

  Det er blant annet en sportsdirektør som er smittet, opplyser klubben. En klubbadvokat har også testet positivt, samt et medlem av den tekniske staben.

  Det er totalt fem personer innad i klubben som er smittet.

  Inters neste kamp er hjemme mot Genoa førstkommende søndag.

  Serie A-kollega Torino har også sine problemer med korona. Ni personer i klubben har testet positivt, deriblant sju spillere.

  Romelu Lukaku
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • NFF godtok Edvartsen-forelegg

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med den tidligere toppdommeren Svein-Erik Edvartsen fra Hamar. Det melder NTB.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK
 • NFF aksepterer bot fra Datatilsynet

  Norges Fotballforbund aksepterer et forelegg på 50.000 kroner fra Datatilsynet for å ha brutt loven i konflikten med tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen.

  Det bekrefter forbundet på sine nettsider onsdag.

  Forbundet skal ha handlet i strid med personvernloven da Svein-Erik Edvartsens IP-adresser ble lagret og sammenstilt med eposter forbundet mente den tidligere toppdommeren hadde sendt under falskt navn.

  «Varslets grunnlag er at tilsynet vurderer det slik at forbundet i 2017 foretok ulovlig lagring og sammenstilling av noen IP-adresser i forbundets elektroniske bestillingssystem», står det i pressemeldinga.

  Etter en samlet vurdering aksepterer NFF boten.

  Dommer Svein-Erik Edvartsen hilser til publikum etter kampen
  Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK