Ødegaard får godkjent: – Han virket komfortabel

Martin Ødegaard får spalteplass i flere av verdens største medier etter debuten i Real Madrid. Og over hele linja får nordmannen gode skussmål.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard tar med seg ballen forbi Getafes Lacen.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Surrealistisk nok er det en 16 år gammel norsk fotballspiller som preger flere av verdens største nettaviser søndag morgen.

Den amerikanske mediegiganten CNN har et stort bilde av Cristiano Ronaldo og Ødegaard øverst på sportssidene sine søndag morgen norsk tid.

CNN

CNNs sportsforside søndag morgen.

Foto: Faksimile: CNN

Også The Guardian, ESPN, Goal.com, Marca, Aftonbladet, AS Sport, Daily Mail og Eurosport er blant mediehusene som har egne saker om Ødegaard.

Omtales som fremtidens konge av «Galacticos»

Ingen av dem tar av etter andrelagsspillerens 32 minutter på banen, men alle ser ut til å tolke debuten som vellykket.

– Han var ikke hovedpersonen på banen, men han viste noen oppmuntrende touch som tyder på at han ikke faller gjennom på dette nivået, skriver CNN, som har laget Ødegaard-bildegalleri og omtaler ham som en potensiell fremtidig «Galacticos-konge».

– Tenåringen skuffet ikke. Ancelotti valgte å bruke ham i en tierrolle, noe som ga unggutten sjansen til å vise fram noen pene detaljer rundt 16-meteren, skriver Daily Mail.

– Han viste selvtillit og ferdigheter

Ifølge TV 2 får den tidligere Strømsgodset-spilleren «A» på børsen i den spanske sportsavisen Marca. A i Marca betyr godkjent, ikke toppkarakter, men bare Ronaldo og Marcelo får bedre.

– Han virket komfortabel da han kom innpå. Han gjorde det ikke komplisert. Han viste at han har selvtillit og ferdigheter. Han er fremtiden til denne klubben, sier Real Madrids assistenttrener Paul Clement ifølge TV 2.

Laster Twitter-innhold

Ødegaard spilte for det meste på det trygge, men flere medier la merke til noen lekre detaljer fra debutanten.

– Ødegaard viste ingen nerver i debuten, og viste glimt av egenskapene som har gjort ham til den mest ettertraktede tenåringen i Europa. En pen pasning til Chicharito endte opp i nettet, men meksikaneren var i offside, skriver ESPN, og gir nordmannen 6 av 10 poeng på børsen.

– Martin Ødegaard leverte flere fikse detaljer, og har var kun en stor misbrukt sjanse fra Jesé unna å stå for en målgivende pasning i debuten, skriver danske BT.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Skryt av norske eksperter

Også her hjemme får Martin Ødegaard godkjent, både av landslagssjefen og av ekspertene:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som har sett nesten alle Castilla-kampene i år, skriver følgende i sin kronikk:

– Han spilte bra. Nervøsiteten i begynnelsen forsvant kjapt. Som høyre kant var han involvert i flere kombinasjoner, og kunne med litt flaks ha lagt opp til to mål. Ettersom minuttene gikk ble han komfortabel, engasjert og brukt av sine lagkamerater.

Les hele Haugstads kronikk her.

Martin Ødegaard
Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.