Ødegaard får godkjent: – Han virket komfortabel

Martin Ødegaard får spalteplass i flere av verdens største medier etter debuten i Real Madrid. Og over hele linja får nordmannen gode skussmål.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard tar med seg ballen forbi Getafes Lacen.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap

Surrealistisk nok er det en 16 år gammel norsk fotballspiller som preger flere av verdens største nettaviser søndag morgen.

Den amerikanske mediegiganten CNN har et stort bilde av Cristiano Ronaldo og Ødegaard øverst på sportssidene sine søndag morgen norsk tid.

CNN

CNNs sportsforside søndag morgen.

Foto: Faksimile: CNN

Også The Guardian, ESPN, Goal.com, Marca, Aftonbladet, AS Sport, Daily Mail og Eurosport er blant mediehusene som har egne saker om Ødegaard.

Omtales som fremtidens konge av «Galacticos»

Ingen av dem tar av etter andrelagsspillerens 32 minutter på banen, men alle ser ut til å tolke debuten som vellykket.

– Han var ikke hovedpersonen på banen, men han viste noen oppmuntrende touch som tyder på at han ikke faller gjennom på dette nivået, skriver CNN, som har laget Ødegaard-bildegalleri og omtaler ham som en potensiell fremtidig «Galacticos-konge».

– Tenåringen skuffet ikke. Ancelotti valgte å bruke ham i en tierrolle, noe som ga unggutten sjansen til å vise fram noen pene detaljer rundt 16-meteren, skriver Daily Mail.

– Han viste selvtillit og ferdigheter

Ifølge TV 2 får den tidligere Strømsgodset-spilleren «A» på børsen i den spanske sportsavisen Marca. A i Marca betyr godkjent, ikke toppkarakter, men bare Ronaldo og Marcelo får bedre.

– Han virket komfortabel da han kom innpå. Han gjorde det ikke komplisert. Han viste at han har selvtillit og ferdigheter. Han er fremtiden til denne klubben, sier Real Madrids assistenttrener Paul Clement ifølge TV 2.

Laster Twitter-innhold

Ødegaard spilte for det meste på det trygge, men flere medier la merke til noen lekre detaljer fra debutanten.

– Ødegaard viste ingen nerver i debuten, og viste glimt av egenskapene som har gjort ham til den mest ettertraktede tenåringen i Europa. En pen pasning til Chicharito endte opp i nettet, men meksikaneren var i offside, skriver ESPN, og gir nordmannen 6 av 10 poeng på børsen.

– Martin Ødegaard leverte flere fikse detaljer, og har var kun en stor misbrukt sjanse fra Jesé unna å stå for en målgivende pasning i debuten, skriver danske BT.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Skryt av norske eksperter

Også her hjemme får Martin Ødegaard godkjent, både av landslagssjefen og av ekspertene:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

NRKs fotballskribent Thore Haugstad, som har sett nesten alle Castilla-kampene i år, skriver følgende i sin kronikk:

– Han spilte bra. Nervøsiteten i begynnelsen forsvant kjapt. Som høyre kant var han involvert i flere kombinasjoner, og kunne med litt flaks ha lagt opp til to mål. Ettersom minuttene gikk ble han komfortabel, engasjert og brukt av sine lagkamerater.

Les hele Haugstads kronikk her.

Martin Ødegaard
Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Reiten og Chelsea er seriemestere

  Guro Reiten og Chelsea er seriemestere nok en gang etter å ha knust Reading 5-0 på hemmebane. Reiten ble byttet inn i andre omgang og spilte en drøy halvtime. Dette er fjerde gang Chelsea er kronet til seriemestere.

  Dermed har Chelsea vunnet både ligacupen og serien, og fortsatt mulighet til å vinne «alt». For 16. mai spiller de mesterligafinale mot Barcelona og FA-cupen skal spilles høst. Maren Mjelde spiller også på Chelsea, men er ute med skade.

  Melanie Leupolz scoret det første for Chelsea, deretter fulgte Fran Kirby opp med to scoringer - en like før og en like etter pause. Mot slutten av andre omgang scoret Sam Kerr og Erin Cuthbert hvert sitt for de mørkeblå.

  FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Brann-spiller i karantene

  Brann-spilleren Kasper Skaanes (26) blir ikke å se mot Viking i søndagens eliteserieåpning. En nærkontakt i hans husstand har fått påvist koronasmitte, melder NTB.

  Ved ankomst i Stavanger har hele Brann-troppen blitt hurtigtestet. Alle prøvene kom tilbake negative.

  – Vi har vært i kontakt med NFF og har fått beskjed om at kveldens kamp mot Viking spilles som planlagt. Kasper har ingen symptomer, men han må likevel i karantene. Han skal testes igjen i begynnelsen av neste uke, sier Brann-lege Magnus Myntevik til klubbens nettside.

  51Svha46HpI
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United