NRK Meny
Normal

Ødegaard ble sittende på benken

Det ble det ingen spilletid på Martin Ødegaard under Real Madrids andre treningskamp i sommer. Spanjolene vant 4-1.

Martin Ødegaard

BARE TRENINGSDRAKT: Martin Ødegaard varmer opp.

Foto: EFE / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Mange hadde forventninger om et nytt glimt av det norske vidunderbarnet på fredag, da Real Madrid møtte Manchester City foran nesten 100.000 tilskuere i Australia.

Nordmannen fikk sjansen fra start i klubbens første treningskamp tidligere i sommer, men på fredag var laget toppet fra start. Både Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos og en rekke andre store fotballnavn var i startoppstillingen.

– Det er litt surrealistisk, egentlig. Det er jo det. Når du sitter og ser på det spillet, så er det bare å nyte det, sier Ødegaard til VG etter kampen.

Knusende seier

Det var nok til å overkjøre Manchester City. Spanjolene tok ledelsen 3-0 i første omgang etter scoringer av Benzema, Ronaldo og Pepe.

Rett før pause reduserte Yaya Toure på straffe etter en diskutabel dommeravgjørelse, før Denis Cherytsjev fastsatte resultatet til 4-1 i andre omgang.

Real slo City 4-1

Video med tillatelse fra MAX. Redigering: Vegard Holmen.

En av fire som ikke spilte

Trener Rafa Benitez byttet ut hele midtbanerekka si i løpet av andre omgang, men Ødegaard var ikke blant dem som kom inn.

Han var en av fire utespillere som ikke kom inn for Real.

– Det er mange kamper i forsesongen, og det er flere unge gutter enn meg i det laget her, så det stresser jeg ikke noe med i det hele tatt, sier Ødegaard til VG.

Du kan lese et fyldigere kampreferat i boksen i toppen av denne artikkelen. Les også Thore Haugstads analyse av hvordan Ødegaard skal kjempe for plassen sin denne måneden.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.