NRK Meny
Normal

Odds gullsjanse forsvant på Åråsen

Om Odd hadde et lite håp om å ta igjen Molde i gullstriden, forsvant de siste restene på Åråsen der Odd tapte 2–0 for Lillestrøm.

Petter Vaagan Moen

Petter Vaagan Moen gratuleres etter sitt praktskudd som gav Lillestrøm ledelsen

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Odds outsidersjanse til å ta igjen Molde i toppen av tabellen ble redusert til nesten ingenting da de gikk på sitt første tap siden 11. mai. Også da ble de slått av Lillestrøm med 2–0.

– Vi spilte en bra kamp. Vi skapte mange sjanser, men ble for ineffektive. De vant på to langskudd, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo til C More. Han gav sitt eget lag karakteren «alright pluss».

Nå konsentrerer Fagermo og Odd seg om å bygge videre på det de har gjort for å sikre seg en medalje.

– Vi ligger fortsatt godt an, og målet er sølv eller bronse, sier Fagermo. Gullet er ute av syne, fordi Molde ligger 11 poeng foran. Seks runder gjenstår.

LSK i medaljekampen

Magnus Haglund, Lillestrøms trener, var godt fornøyd med kvelden.

– Vi konsentrerte oss om å fullføære angrepene, fordi vi vet at Odd er gode på å bryte og komme på overganger. Det skulle vi hindre, og det klarte vi, sier Haglund.

Som nå også er med i medaljekampen. De har ikke tatt medalje på 13 år.

– Ja, det hadde vært stort. I da slo vi laget på sølvplass, et lag som ikke har tapt på 15 kamper. Og da var det også for oss, sier Haglund.

Første omgang ble tett og jevn, men uten noen strøm av målsjanser.

Scoringen var derimot vakker. Petter Vaagan Moens skudd fra over 20 meter slo i stolpen før den spratt inn i nettet bak Odd-keeper André Hansen.

Et dobbeltbytte etter en times spill satte litt mer fart i eliteseriens sølvlag, men det ble Lillestrøm som også fikk kampens andre mål.

Bjørn Helge Riise spilte fram Stian Ringstad. Ringstads skudd var ikke spesielt hardt, men meget godt plassert. Også denne gangen gikk ballen via stanga og inn.

Odds varemerke i sommer og høst har vært å komme sterkt tilbake mot slutten av kampene og snu til seier. Det klarte de aldri i kveld. Nærmere enn Steffen Hagens tverrligger-heading kom ikke Odd, som nå må se seg over skuldra etter forfølgerne. Rosenborg blir tøffeste utfordrer i kampen om sølvet.

Fotballnyheter