NRK Meny
Normal

Oddrane legger seg langflate etter Judas-markeringen mot Solli

– Vi vil alltid se på Jan Gunnar som en telemarkshelt og en stor ambassadør for vårt fylke, sier Odds supporterklubb to dager etter at de kalte samme mann Judas.

Oddrane

– Vi angrer og beklager språkbruken. Vi legger oss flate, sier supporterleder Tommy Hagen (innfelt, t.h.) til NRK. Det er bannerne på bildet, fra fredagens eliteseriekamp mellom Odd og Vålerenga, som startet reaksjonene mot supporterklubben.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Det er hyggelig. Jeg sa etter hendelsen at jeg håpet og trodde at det var fåtallet som mente det, og det viste seg å stemme, sier Jan Gunnar Solli selv til NRK.

Søndag innkalte nemlig Odds supporterklubb, Oddrane, til pressekonferanse. Der ba de tidligere Odd-spiller Solli om unnskyldning.

Oddrane

Supporterleder i Oddrane, Tommy Hagen (t.h.), ledet søndagens pressekonferanse sammen med nestleder Roger Sørensen.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Vi ber Solli om unnskyldning. Et samlet styre i Oddrane står bak unnskyldningen, skriver supporterklubben i en pressemelding.

Også Solli tar selvkritikk

På fredag sto de samme supporterne bak tre store bannere og hetset Solli med ordene «$olli - En skam for Telemark - #Judas».

– Vi angrer og beklager språkbruken. Vi legger oss flate. Bannerne var ment som en markering på at han ikke kom til oss etter endt utenlandsopphold, sier supporterleder Tommy Hagen til NRK.

Før sesongen returnerte Solli til Norge etter et proffopphold i New York Red Bulls. Han valgte å spille for Vålerenga, og onsdag møtte Oslo-laget Odd i Skien.

I forkant av kampen uttalte Solli at han ikke syntes det var spesielt å møte Odd igjen, noe som ikke falt i god jord blant supporterne.

– Jeg skal ta litt kritikk på at jeg sa at det ikke var spesielt å møte Odd lenger. Måten jeg tolker «spesielt» på er at det er noe man gjør for første gang. Hadde jeg kommet tilbake til Skagerak Arena for første gang etter å ha dratt fra Odd, så ville det absolutt vært spesielt, forklarer Solli.

Massive reaksjoner

Supporterlederen forteller at han har fått mange reaksjoner etter markeringen. De fleste negative.

De massive reaksjonene skal være grunnen til at supportklubben nå legger seg langflate.

– Vi vil alltid se på Jan Gunnar som en telemarkshelt og en stor ambassadør for vårt fylke, sier Oddrane.

Solli skrev lørdag et lengre innlegg på Facebook, hvor han forklarte situasjonen og gjorde rede for sine tanker rundt hendelsene.

Blant annet tar han opp Odd-trener Dag Eiliv Fagermos oppførsel. Fagermo har nemlig antydet at Solli har snakket Odd ned, og ga uttrykk for at han forsto noe av det supporterne formidlet.

– Han opptrådde jo litt klønete. Når det blir sagt at jeg snakker Odd ned, da kjenner jeg meg ikke igjen. Jeg har alltid vært stolt av å ha spilt for Odd, sier Solli.

Odd

Dette er bannerne som møtte Jan Gunnar Solli da han spilte mot gamleklubben Odd fredag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia