NRK Meny
Normal

Ellevill Storbæk-heading sikret historisk Odd-medalje

Fra nesten 16 meter headet Håvard Storbæk inn målet som sikret Odds første eliteserie-medalje noensinne.

Håvard Storbæk

Håvard Storbæk scoret 2-0-målet mot Vålerenga. Odd vant til slutt 2-1.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Den noe uvanlige scoringen i Odds 2-1-seier kom etter en drøy halvtime i første omgang.

– Det er veldig sjeldent vi ser mål fra den avstanden, men når både innlegget og løpet er så perfekt timet er det mulig, sa Egil Olsen som kommenterte kampen for TV 2.

Storbæk timet et perfekt løp inn mot et perfekt innlegg fra Odds beste i kampen, Herolind Shala, og med fart fra dypet stanget han ballen utagbart i mål - helt upresset. Ingen i Vålerenge-forsvaret så den komme.

Med to kamper igjen for Odd er det ingen som kan hindre dem fra å ta medalje, men Rosenborg kan fortsatt «stjele» sølvet.

Sju poeng

Fra Odd skiller det sju poeng ned til Rosenborg, som maksimalt kan ta ni på de tre kampene trønderne skal spille. Mye tyder på at Odd kan avgjøre sølvkampen når lagene møtes i Skien neste helg.

– Odd kommer til å slå Rosenborg lett i Skien, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

– Vi er ikke redde for å møte dem, sa en selvsikker Herolind Shala etter kampen.

Et Vålerenga i svak form ga Odd få problemer i høstkulda på Ullevaal stadion fredag kveld. Selv om Kjetil Rekdals elever så giftigst ut de første drøye ti minuttene, var det gjestene som bød publikum på scoringer i første omgang.

Den første kom i et flott angrep etter 13 minutters spill. Chukwuma «Bentley» Akabueze slo en fin stikker til høyreback Jarkko Hurme, som fikk rom på kanten. Han slo inn til en Shala som hadde timet løpet sitt perfekt og umarkert kunne heade inn 1-0.

– Nå er det bare å kjøre på i de to siste kampene, sier Shala til TV 2.

Odd fortsatte å produsere sjanser også etter scoringen, mens VIF var noe upresise i banens siste tredel.

Da Storbæk tok fart og dundret inn i feltet etter 31 minutter måtte altså VIF-keeper Michael Langer plukke en ny ball ut av nettet.

Tøylet Kjartansson

Etter 2-0-målet styrte VIF kampen, men uten tellende resultat. Målmaskinen Vidar Örn Kjartansson var bevegelig på topp, men fikk lite rom av Odd-forsvaret. Hans gode skuddmulighet i det 34. minuttet ble solid reddet av André Hansen, og VIF-spissen gikk for en sjelden gangs skyld målløs av banen før pause.

Over i annen omgang ble det dramatikk da Kjartansson gikk i bakken i duell med Hurme etter fikst VIF-spill. «Hele» Ullevaal ropte på straffe, men dommer Tore Hansen avviste søknaden kontant.

– Det er soleklar straffe. Han holder meg og jeg får ikke løpt. Selvfølgelig er jeg sint, sa en irritert Kjartansson til TV 2.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var heller ikke nådig i sin vurderingen av situasjonen.

– Ifølge reglementet er det straffe og rødt kort, sa han.

Rekdals menn måtte framover på banen, og det ga Odd rom for kontringer. Bentley fikk heade fra svært god posisjon på innlegg fra Hurme, men Langer fikk kontroll på nigerianerens forsøk.

Ny spenning

Rekdal sendt inn Etter en time satte Rekdal inn veteran Morten Berre og Mathias Blårud i et dobbeltbytte, uten at det utgjorde noen stor forskjell.

Selv med sin beste spiller, Jone Samuelsen ute med karantene, fremsto Odd mer solide defensivt enn i hjemmeseieren (4-3) over Bodø/Glimt sist.

Spenning ble det likevel etter at Ghayas Zahid skle inn 2-1 ved bakre stolpe i det 79. minuttet. En vanvittig redning av Hansen på Simon Larsens skudd fem minutter senere sørget for at vertene ikke fikk med seg poeng. De siste ti minuttene ble i stor grad et stormløp mot Odd-målet, men gjestene holdt unna.

Dermed må Rosenborg slå Sandnes Ulf på Lerkendal søndag ettermiddag for å holde liv i sølvhåpet.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.