Hopp til innhold

Hevder «Judas-bannerne» mot Solli var en kjærlighetserklæring

SKIEN (NRK.no): Kjetil Rekdal kaller det drittslenging, mens Odd-supporterne hevder de kaller Jan Gunnar Solli for «en skam» og «en Judas» fordi han fortsatt har en spesiell plass i hjertene deres.

solli

Dette var blant bannerne som prydet tribunene på Skagerak Arena fredag kveld.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

FYLDIG KAMPREFERAT: Odd - Vålerenga 2-0

SPO-SOC-MLS-124555604 Vancouver Whitecaps FC v New York Red Bulls

Jan Gunnar Solli forlot Odd i 2003.

Foto: Andy Marlin / Afp

– Jeg er skuffet over at spillere må møte sånt hver eneste helg. Den stygge språkbruken er blitt en uting i norsk fotball. Vi må få en endring i adferden, og få slutt på all drittslengingen, sier en oppgitt Kjetil Rekdal til NRK.

Det første som møtte publikum og spillere inne på stadionet i Skien var store bannere som blant annet fortalte at Jan Gunnar Solli er «en skam for Telemark» og «en Judas».

Han spiller nå for Vålerenga, men for ti år siden var han Odd-spiller.

– Arrangøren burde revet bannerne ned. Alle som ser sånne bannere burde det. Jan Gunnar er nok skuffa og lei seg. Han spilte i Odd fra han var 14 år og fortjener ikke dette, sier VIF-trener Rekdal.

– Ikke fortjent

Solli selv prøvde å snu hetsen til noe positivt.

– Jeg prøvde å la det tenne meg under kampen. Men jeg synes det er litt usmakelig. Jeg håper det er fåtallet som står bak det bannertullet. Folk må gå i seg selv og se tilbake til det som skjedde da jeg forlot klubben for mange år siden, sier han til NRK, og sikter til at Odd fikk en solid pengesum for ham ved overgangen til Rosenborg for ti år siden.

Solli spilte tre sesonger i eliteserien for Odd frem til 2003. Etter det gikk veien til Rosenborg, og deretter til Brann og New York Red Bulls.

Før denne sesongen valgte Solli å returnere til norsk fotball, og da til Vålerenga.

– Jeg hadde en fantastisk tid i Odd, og beklager dersom det ikke har kommet godt nok frem. Denne gangen valgte jeg å gå til VIF, fordi jeg følte det var mest riktig for meg på dette tidspunktet. Det er et valg jeg står ved, sier Solli.

Bannerne skulle vært grovere

Tommy Hagen, supporterleder i Oddrane, forteller at opprinnelig skulle bannerne vært enda grovere.

– Vi står for bannerne. Vi har en gruppe som består av litt yngre mennesker som lager disse, og de har en litt kraftigere måte å uttrykke seg på enn oss eldre i styret. Vi bestemte oss for å dempe uttrykksformen litt, egentlig skulle bannerne vært enda grovere, forteller han til NRK.no.

– Hva sto på dem?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Hagen.

Vil ha Solli tilbake

Supporterlederen hevder at egentlig er bannerne en slags kjærlighetserklæring til Solli.

– Han har bestandig hatt en egen plass i hjertene våre, som ekte telemarking. Vi ville vise at vi er litt såret over at han valgte oss bort når han kom tilbake til Norge. Han går til Vålerenga på grunn av pengene, men kanskje hadde vi hatt enda bedre av kunnskapene hans som spiller, sier supporterlederen, og utdyper:

– Det er ofte sånn at det er dem man er mest glad i man er hardest mot.

– Men Rekdal mener dette er drittslenging. Hva tenker du om det?

– Det får Rekdal stå for. Jeg trenger ikke utdype dette ytterligere, sier Hagen.

Selv om Solli ble hetset fredag kveld, er han ifølge Hagen hjertelig velkommen tilbake til Odd som spiller.

– Ja, når som helst. Jeg ser ikke bort for at han kommer hit og avslutter karrieren sin på en forrykende måte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Johnsen

Frode Johnsen scoret det første målet for Odd. Det var 39-åringens første mål denne sesongen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Scoret for første gang og vant

Odd ledet 2-0 allerede etter 20 minutters spill på Skagerak Arena. Veteran Frode Johnsen scoret hjemmelagets første mål for sesongen på heading etter 13 minutters spill.

Syv minutter senere ble Adem Güven servert en perfekt stikker, som han nærmest løp i mål fra venstrekanten.

Vålerenga slet med å skape de helt store sjansene i Skien. Annenomgang ble en tam affære, og den forventede sluttspurten fra gjestene kom aldri.

Hovedstadslaget har bare vunnet én av sine tre spilte kamper så langt denne sesongen.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland