NRK Meny
Normal

Odd satte kjepper i AaFK-hjulene

Kjetil Rekdals Aalesund så ut til å rulle inn til nok en trepoenger, men to fomlete minutter ødela og førte til
2-3-tap mot Odd Grenland.

Odds Simen Brenne scorer mot Aalesund
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Gjestene fra Skien stjal med seg samtlige poeng med en sen sluttspurt. De oransjekledde vertene så ut til å ha full kontroll på oppgjøret med 2-0-ledelse 20 minutter før full tid, men rotet bort alt.

Kampen spark for spark

– Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å snu kampen. Vi gjorde feil ved baklengsmålene, men etter at vi byttet tilbake til vårt faste spillesystem, kom også sjansene. Samtidig begynte Aalesund-spillerne å bli slitne, sa Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Misbrukte muligheten

To Odd-mål på like mange minutter sørget nemlig for 2-2, og senere kom ytterligere en scoring. Tapet gjør at Rekdals elever misbrukte muligheten til å legge ytterligere press på tetrivalene Rosenborg og Tromsø. Også Lillestrøm passerte AaFK på tabellen.

– Jeg kan ikke sette fingeren på nøyaktig hva som gikk feil. Det er sånn som kan skje i fotball, sa Kjetil Rekdal.

Odd sikret seieren med vinnermentalitet. Klubben fikk en etterlengtet opptur med 4-0 over Strømsgodset sist. Før det var det seks kamper uten seier. Det så ut til å bli nok et poengtap.

Etter en kjedelig første omgang tok nemlig Alexander Mathisen tak. Etter rot i Odd-feltet prikket han inn 1-0. Annen omgang var bare minuttet gammel. Samme mann doblet ledelsen like etter. Men det ble ingen
parademarsj til tre nye poeng.

Reiste seg

Odd var presset helt ned i egen sone, men reiste seg. Simen Brenne fikk lurt en retur inn i nettet. Det ga gjestene blod på tann. Minuttet senere fikk Morten Fevang dyttet inn 2-2. Det skjedde etter en periode med rent kaos i AaFK-feltet.

Storscorer Peter Kovacs tegnet seg ikke på scoringslistene søndag, men han var nest sist før 2-2-målet, og var servitør igjen minutter senere. Hodepasningen endte hos Torgeir Børven, som fikk stå helt alene og hamre inn 3-2. Med det sørget han for dårlig stemning i fotballfrelste Ålesund.

Bussturen hjem til Skien ble nok langt lystigere for Odd'rane som nå står med to strake trepoengere.

– Selv om det har gått litt tregt i sesongåpningen, så har vi nå
etter elleve kamper like mange poeng som i fjor. Og da ble vi jo genierklærte, minnet Fagermo om.

Fotballnyheter