Odd-pila snudde

Optimismen rådde i Skien med flere gode overganger og høstformen i anmarsj.

Målscorer Thomas Sørum (t.v.) feirer sin sammen med Trond Fredrik Ludvigsen.

Målscorer Thomas Sørum (t.v.) feirer sin sammen med Trond Fredrik Ludvigsen.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Men Strømsgodset, som ikke hadde vunnet på 77 år i telemarksbyen, herjer på bortebane i år og vant 1-0.

NRKSport.no fulgte kampen

Det var oppgjøret som Odd burde og måtte vinne.

Med to spisskjøp i sommer og Morten Fevang tilbake på midten skulle Odd bort fra bunnplassen. Slik gikk det ikke.

Sentrale nykommere

For også Strømsgodset har brukt sjekkheftet i sommer. Fredrik Winsnes er hentet fra Aalborg og Trond Fredrik Ludvigsen er lånt inn fra Brann.Og særlig sistnevnte var sentral og god på venstrekanten for Strømsgodset.

Allerede i tredje minutt markerte Ludvigsen seg ved å finte seg fri på venstresiden, uten å komme til innlegg. Og det var han som la inn til Thomas Sørum som sikkert styrte ballen bak Rune Jarstein etter 50 minutter. Før det hadde kampen vært jevnspilt, med Øyvind Leonhardsen sitt tverrliggerskudd som den største sjansen.

Odd-dominans

Etter målet tok Odd fullstending over. Espen Ruud regjerte fra høyrebacken og kom til mange gode innlegg. Men verken Borchers, Gulsvik, Muri eller Sørensen klarte å sette kjempesjansene.

Dermed ble det et tap som var svært typisk for Odd sin sesong. Laget har vært førende i mange kamper, uten den nødvendige presisjonen i avslutningsøyeblikkene.

Strømsgodsets Ronny Deila og Odds Fernando de Ornelas på jakt etter ballen.

Strømsgodsets Ronny Deila og Odds Fernando de Ornelas på jakt etter ballen.

Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Skiensfolket ser nok fram til den nye spissduoen Bentley og Bärlin, som trolig er spilleklare i neste bortekamp mot Lillestrøm.

Bortelaget

Det ble 1-0, den sjette seieren for Strømsgodset denne sesongen. Fire av disse har kommet på bortebane, noe som gjør Godset til eliteseriens beste bortelag.

Trener Fagermo lykkes altså gang på gang når laget slipper å føre kampene. Drammenserene er nå oppe på en hyggelig sjetteplass – mens Odd fortsatt kaver på helt bunnen.. 

Fotballnyheter