Normal

Effektive Odd Grenland

Det endte målrikt med 4-2 seier til Odd Grenland da laget møtte Tromsø på bortebane søndag. 

TILs Douglas Sequeira og Odds Jan Tore Amundesen
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Odd Grenland stod for litt av en sjokkåpning da de scoret to mål iløpet av kampens første fem minutter.

Effektive

Odd var effektive i bortekampen mot Tromsø, og hadde marginene og TILs forsvar på sin side. Det hardtpressede Skiens-laget vant 4-2 i en fartsfylt kamp.

Allerede etter to minutter førte Espen Ruud Odd i ledelsen. Yngvar Håkonsen misset i markeringen og kantspilleren kom helt alene med keeper og gjorde ingen feil.

Tre minutter seinere er det Christian Steen som falt på et oppspill fra Odd. Stefan Bärlin fikk dermed upresset vendt opp og skutt i mål fra 20 meter.

Nok en feil av Håkonsen

Espen Ruud la inn et frispark etter snaue halvtimen. Ballen traff Håkonsen, som ikke fikk kontroll, og som i stedet serverte Bärlin ballen på et sølvfat.

Svensken, som bommet på fire klare sjanser i forrige helgs kamp mot Viking, klinte ballen inn fra kloss hold. Dermed var det 3-0 til Odd før det var gått 30 minutter.

Men kampen var ikke død

Sigurd Rushfeldt fikk stå helt alene på bakerste stolpe på et innlegg fra kanten, og hadde ingen problemer med å heade inn en redusering etter 40 minutter.

Tromsø hadde på ingen måte gitt opp, og var på høyde i banespillet kampen i gjennom, og gikk til pause med troen på poeng.

Jarstein briljerte

Odds 22 år gamle landslagsmålvakt var strålende i dag. Han var fullstendig sjef i feltet og reddet i tillegg noen gode avslutninger..

I tillegg var han god med utspillene, og skapte farligheter med å sette spillet kjapt i gang.

Etter 57 minutter satte han Jakob Sørensen i gang med et langt utspill da TIL var i ubalanse. Dansken satte fart og ga ballen til Bärlin som skjøt. Sead Ramovic ga retur, som dansken fikk æren av å sette i mål.

1-4 kom mot spillets gang, og hjemmelaget hadde noen store muligheter i minuttene før.

Ny redusering

Like etter tuppet Morten Moldskred inn 2-4, etter godt forarbeid av Rushfeldt, og kampen levde videre.

Men Tromsø klarte ikke å skape flere sjanser, I stedet var det Odd som var nærmest å øke ledelsen på et par gode kontringer mot slutten.

Odd rykket opp til kvalikplassen, ettersom både Sandefjord og Start tapte.

 

Fotballnyheter