– Den sterkeste seieren i hele år

Odd er virkelig i flytsonen om dagen. Søndag avgjorde serietoeren kampen med to scoringer på to minutter mot Stabæk. Etter kampen hyllet Dag-Eilev Fagermo mannskapet sitt.

Steffen Hagen

Steffen Hagen og Odd-spillerne jublet etter 3-1-scoringen mot Stabæk.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Dag-Eilev Fagermo

Dag-Eilev Fagermo var strålende fornøyd etter seieren.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Dette er den sterkeste seieren i hele år, sier Dag-Eilev Fagermo til C More.

Den karismatiske treneren gliste bredt da han ble intervjuet etter kampslutt.

Kanskje ikke så rart – Odd-spillerne, som spilte en hel omgang med bare ti mann, sto for en skikkelig maktdemonstrasjon på Nadderud.

Det sto 1–0 til Stabæk da Odd våknet og viste fantastisk angrepsfotball på 13 kjappe minutter mot slutten av førsteomgang.

På den lille tiden snudde Herolind Shala, Ole Jørgen Halvorsen og Ardian Gashi kampen og sikret Odd tre meget viktige poeng.

De to siste scoringene kom i omgangens to siste minutter.

– Jeg er imponert

– Vi har vært gjennom to knalltøffe kamper mot Strømsgodset og Brann og greier likevel å vinne mot et meget sterkt Stabæk-lag. Det er fantastisk! Jeg kan ikke si noe annet. Jeg er imponert, gliser Fagermo.

Odd er i skrivende stund bare tre poeng bak ledende Molde, som møter Sarpsborg 08 senere søndag.

Skiens-laget har faktisk ikke tapt en kamp siden 11. mai da de ble slått 2–0 av Lillestrøm på hjemmebane.

Fikk rødt kort

Etter å ha avsluttet førsteomgangen på forrykende vis, startet omgang nummer to alt annet enn godt for Odd.

I det 49. minutt fikk Fredrik Nordkvelle marsjordre etter å ha pådratt seg kampens andre gule kort. Dermed brukte hvittrøyene store deler av omgangen på å forsvare seg.

Dét resulterte i at spissen Frode Johnsen var nesten mer i forsvar enn i angrep mot slutten av kampen.

– Det blir sånn når vi får en mann utvist, men det er helt greit. Vi er vant til å jobbe sånn, og det er ikke noe problem i det hele tatt. Vi vinner fortjent til tross for at vi forsvarer oss i hele omgangen, sier Johnsen til C More.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Sikret avansement uten Haaland

  Borussia Dortmund måtte klare seg uten Erling Braut Haaland, men tok seg videre i mesterligaen med 1-1 mot Lazio onsdag kveld.

  Raphaël Guerreiro gjorde at savnet av Haaland ikke ble snakket for mye om da han sendte Dortmund i føringen etter 44 minutter. Ciro Immobile sørget for utligning på straffespark i 2. omgang.

  Guerreiro
  Foto: Bernd Thissen / AFP
 • Barcelona herjet med Ferencvaros

  Antoine Griezmann hælsparket inn 1-0 på innlegg fra Jordi Alba før det var spilt et kvarter. Martin Braithwaite, som startet på topp for Barcelona, doblet ledelsen i det 20. minutt på innlegg fra Ousmane Dembélé. Det avsluttet et angrep i 33 trekk.

  Tokmac Nguen spilte 71 minutter for Ferencvaros.

  Barcelona Griezmann
  Foto: Attila Kisbenedek / AFP
 • Giroud scoret fire

  Olivier Giroud fortsetter å score viktige europacupmål. Han sto for alle målene da Chelsea slo Sevilla 4-0 på bortebane og sikret gruppeseieren i mesterligaen.

  Den 34-årige franskmannen er stadig blitt avskrevet og holdt på å forsvinne fra London-klubben i forrige overgangsvindu, men han er nå oppe i 16 europacupscoringer denne sesongen og de to foregående. Ingen har scoret flere for en engelsk klubb i den perioden.

  Olivier Giroud
  Foto: Angel Fernandez / AP
 • Seieren glapp for Vålerenga

  Vålerenga har ikke vunnet borte mot Stabæk siden Vidar Örn Kjartansson sist var i klubben i 2014.

  Onsdag så det ut til at de skulle klare bragden da islenderen scoret kampens første mål tidlig i førsteomgang. Etter hvilen var hjemmelaget det beste laget og utlignet fortjent etter en scoring fra Marcus Antonsson.

  Kampen om de to siste pallplassene lever enda. Molde ligger på andreplass, mens Vålerenga ligger på tredje med fem poeng mindre og en kamp mer enn moldenserne. Rosenborg, Kristiansund og Odd jager fra 4.-6.-plass.

  Stabæk - Vålerenga
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB