Tannløse Liverpool tapte igjen

Én eneste målsjanse var alt Liverpool klarte å skape borte mot Newcastle.

Balotelli

MOTGANG: Mario Balotelli har fortsatt til gode å score i Premier League for Liverpool.

Foto: Scott Heppell / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi ble straffet da vi gjorde en feil og det kostet oss kampen. Vi spilte veldig bra til tider, men manglet det siste lille foran mål. Vi klarte ikke å skape så mye som vi hadde håpet på, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Lørdag ble høytflygende Newcastle for sterke for nord-irens menn.

Innbytter Ayoze Peres avgjorde kampen midtveis ut i andre omgang og scoret kampens eneste mål etter nok en tabbe fra Liverpools nye venstreback Alberto Moreno.

Moreno forsøkte å klarere en ball inne i Liverpools felt i det 73. minutt, men klarte ikke å stokke beina raskt nok. Mens spanjolen somlet, kastet Peres seg frem og fikk sendt avgårde et rapt skudd.

Ballen snek seg inn forbi Simon Mignolet i Liverpool-målet.

Moreno har vært involvert i flere uheldige baklengsmål denne sesongen.

Brendan Rodgers

SKYLDER IKKE PÅ BALOTELLI: Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Foto: OLI SCARFF / Afp
Sliter i motvind

Liverpool, som altså ble nummer to i Premier League i fjor, har dermed fått en svært vanskelig start på årets sesong.

Etter ti seriekamper står laget med fire seire, to uavgjort og fire tap. Laget er allerede ni poeng bak serieleder Chelsea, som har en kamp mindre spilt.

Mario Balotelli har ennå ikke scoret i serien for sin nye klubb.

– Det handler ikke om Mario, det handler om laget. Vi tapte. Selvfølgelig er vi skuffet, sier Rodgers.

Tirsdag reiser Liverpool til Madrid for å møte Cristiano Ronaldo og Real Madrid i mesterligaens gruppespill.

Newcastle har tatt 10 poeng av 12 mulige på sine fire siste seriekamper. Manager Alan Pardew virker å ha gjenvunnet tilliten på St. James Park.

Fotball

 • Fortsetter i mesterligaen

  Henrikke Holm Nervik er oppnevnt som dommer i åttedelsfinalen i kvinnenes mesterliga i fotball mellom Lyon og Brøndby.

  Hun får med seg Monica Løkkeberg, Elisabeth Thoresen og Ingvild Lagnes Aarland, melder Norges Fotballforbund.

  Dommerteamet dømte 16-delsfinalen mellom Servette og Atlético Madrid i kvinnenes mesterliga i februar, og er nå også klare for neste steg i turneringen.

  Kampen spilles torsdag.

  tVJ4ieyCqmY
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK