NRK Meny
Normal

Nå er han skremmende god

Hattrick-kongen Cristiano Ronaldo satte inn enda en trippel da hans Real Madrid laget hakkemat av Sevilla sent lørdag kveld.

Cristiano Ronaldo

Her har Cristiano Ronaldo scoret ett av sine tre mål i lørdagens kamp mot Sevilla.

Foto: Angel Fernandez / Ap

I NRK Sportens store kåring ble han 9. beste spiller gjennom tidene. Men akkurat nå er det knapt noen som er bedre enn Cristiano Ronaldo.

Nådde nye milepæler

I senkampen lørdag kveld (startet kl. 22) scoret han like godt tre nye mål i 6-2-seieren mot Sevilla.

Det gjør at rekordmannen når nye milepæler:

  • Hattricket er hans femte i årets La Liga. Det er spilt 16 kamper, Ronaldo har 20 mål, tre flere enn Lionel Messi.
  • Samtidig scoret han sitt 12. hattrick for Real Madrid siden han kom dit i 2009. Han har spilt to og en halv sesong på hovedstadslaget. Ingen har flere hattrick på denne siden av månelandingen, Ferenc Puskas og Alfredo di Stefano er de to eneste som har flere, men det er så langt tilbake som i 1964.

– Hvordan greier han å score så mange mål? Statistikken hans er rett og slett skremmende, sier en annen målsnik, Michael Owen, via sin twitter-profil.

Får juleluke

Likevel, den aller viktigste statistikken for Ronaldo og Real, er serietabellen. Den sier at de nå er tre poeng foran erkerivalene Barcelona - laget som har vunnet ligaen de tre siste gangene.

– Vi har nådd et mål ved å lede til jul med en trepoengs luke. Vi spilte godt i en vanskelig kamp, og er glade, sier Ronaldo til klubbens hjemmesider.

José Callejon, Angel di Maria og Hamit Altintop scoret også for Real lørdag.

Tidenes desidert dyreste fotballspiller, som kom fra Manchester United for to og et halvt år siden for rundt 800 millioner kroner, gir blaffen i at ikke alle liker ham og at han ble pepet ut da Barcelona slo dem sist helg.

– Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om meg. Jeg gjør bare jobben min og har fokus på laget, sier han.

PS! Det spilles noen kamper i spansk La Liga også søndag: Atlético Madrid – Betis kl 12.00, Granada – Levante kl 16.00, Osasuna – Villarreal kl 18.00, Racing Santander – Real Sociedad kl 19.45 og Valencia – Málaga kl 21.30.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.