Nykommerne avgjorde for Hønefoss

Hønefoss er stadig nærmere et historisk opprykk. Les om alle kampene i 1. divisjon her.

Hønefoss
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Resultater og tabell i 1. divisjon

Nykommerne avgjorde for Hønefoss

Hønefoss – Alta 2-0

Hønefoss forsterket stallen med Bjørn Dahl, Andreas Tegstrøm og Lennart Steffensen tidligere denne uken og alle tre fikk tillit fra start av i dagens oppgjør mot Alta.

Steffensen, som har spilt for Hønefoss tidligere, viste seg fram med en nydelig scoring i første omgang. Han vendte enkelt bort et spiller før han satte ballen kontrollert opp i det lengste krysset.

Andreas Tegstrøm spilte ingen god kamp, men på overtid skulle han også få sin scoring etter at han bredsidet ballen i mål etter godt forarbeid av Kamal Saaliti.

Alta på sin side var heller ikke ufarlige og var det beste laget i store deler av andre omgang. Både Aziz Idris og Diomande Alassane kom til gode muligheter, men klarte ikke å omsette de til scoringer.

Med dagens seier bekrefter Hønefoss sin posisjon på toppen av tabellen.

Se høydepunkter fra Hønefoss - Alta

Video nsps_upload_2009_8_17_11_55_50_2366.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Håpet svinner for Skeid

Skeid - Stavanger 0-2

Skeid måtte ha tre poeng i dag for å holde liv i drømmen om videre spill i 1. divisjon, men selv om de møtte ligaens nest dårligste lag, Stavanger, tapte de 2-0.

Gjestene fra Rogaland hadde mer eller mindre kontroll kampen i gjennom, men imponerte aldri foran de 248 fremmøtte på Bislett. Kampens høydepunkt må sies å være 1-0 scoringen som var en kanonkule fra 25 meter signert Jacob Neestrup.

Dagens debutant, Valtter Laaskonen, fikk æren av å sette inn den andre scoringen med en elegant lobb i det 57. minutt.

Skeid skuffer stadig
Laget fra Oslos østkant har kun tatt 11 poeng på 19 kamper denne sesongen og det sier sitt om kvaliteten i laget. Planløst angrepsspill og et knippe spillere på egotripp er som kjent ingen vinneroppskrift.

Unggutten Preben Mankowitz sentralt på Skeids midtbane er en av få som holder nivået. Hans duellegenskaper, overblikk og innsatsvilje fortjener enn bedre skjebne enn nedrykk til 2. divisjon.

Stavanger nærmet seg Notodden med dagens seier, men ligger fortsatt seks poeng bak nedrykkstreken.

Vant med 16-åringer på banen

Sarpsborg 08 - Tromsdalen 4-0

Sarpsborg 08 er tydeligvis ikke redd for å satse ungt. Fra start mot Tromsdalen spilte Magnar Ødegaard som fylte 16 år i mai. Ikke nok med det, men som midtstopper spilte Hugues Wembangomo som er kun ett år eldre. Da nok en 16-åring, nemlig Emmanuel Nii Ashitey Amarh, kom inn på banen ti minutter før slutt var ungdomssatsingen komplett.

Og den friske satsingen bar frukter. Allerede etter tre minutter sendte Martin Wiig vertene opp i ledelsen. Deretter førte Sarpsborg kampen mot pause, selv om Reidar Waage hadde en god mulighet for Tromsdalen.

Etter 61 minutter doblet Bjørnar Johannessen ledelsen på straffe og åtte minutter senere sto det 4-0 på resultattavla etter at Martin Wiig og Joachim Sørensen hadde scoret hvert sitt mål.

Sarpsborg gjorde med den solide hjemmeseieren en byks på tabellen og er nå nummer syv, kun ett poeng bak Tromsdalen som innehar den siste kvalik-plassen.

Tromsdalen ble ydmyket i østfold, men innehar fortsatt den siste kvalifiseringsplassen.

Tidlig mål ga viktige poeng

Kongsvinger - Moss 1-0

Kongsvinger åpnet sesongen sterkt, men har fått litt problemer etterhvert. Det er imidlertid på bortebane det har sviktet for hedmarkingene.

Hjemme på Gjemselund har det blitt plukket jevnt med poeng, og historien gjentok seg mot Moss.

Allerede etter to minutter kom kampens første mål. Edier Frejd fikk stå helt alene foran mål og sendte hjemmelaget i ledelsen.

Flere mål ble det ikke på Gjemselund. Dermed er Kongsvinger nummer tre på tabellen. Ett poeng bak Haugesund på opprykksplass.

Det begynner å se skummelt ut for Moss som nå er bare to poeng fra nedrykkstreken.

Haugesund utklasset Nybergsund

Haugesund - Nybergsund-Trysil 4-1

Haugesund har under hele sesongen vært innblandet i kampen om en kvalifiseringsplass, men i de siste rundene har rogalendingene for alvor kastet seg inn i kampen om direkte opprykk.

Mot Nybergsund ga Haugesund klar beskjed om at de akter å kjempe om den plassen helt til slutt.

Etter ni minutter ledet Haugesund etter mål fra John Pelu. Nybergsund utlignet ved Jonas Bergman, men med to scoringer med ti minutter igjen til pause avgjorde Haugesund langt på vei kampen. Tor Arne Andreassen og Thomas Sørum scoret målene.

Nybergsund kunne skapt ny spenning like etter Haugesunds scoringer, men Tore Andreas Gundersen bommet fra straffemerket. Forøvrig tryslingenes tredje straffebom på like mange kamper.

Nikola Djurdjic satte definitivt spikeren i kista ved å smelle ballen i mål fra 20 meter etter 69 minutter.

Haugesund er fire poeng bak Hønefoss som leder tabellen. Nybergsund er nummer tolv.

Bryne snuser på kvalik-plass

Bryne - Mjøndalen 1-0

Bryne åpnet sesonge på katastrofalt vis, men etter at Mons Ivar Mjelde ble hentet inn som trener har det snudd for jærbuingene.

På Bryne stadion fikk tilskuerne se en kjedelig 1. omgang hvor ingen av lagene imponerte.

Underholdningen steg ikke mange hakk etter pause, men hjemmepublikummet kunne juble etter 74 minutter da Ezekiel Bala utnyttet svakt forsvarspill av Mjødalen og scoret kampens eneste mål.

Dermed er Bryne på en åttendeplass, kun ett poeng fra kvalifiseringsplass.

Mjøndalen ligger fortsatt under streken. Ett poeng fra sikker plass.

Se høydepunkter fra Bryne - Mjøndalen

Video nsps_upload_2009_8_17_12_13_33_2369.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Løv-Ham over streken

Notodden - Løv-Ham 2-3

Både Notodden og Løv-Ham kjempet godt om de sårt tiltrengte poengene i dagens andre bunnoppgjør. Notodden tok ledelsen tidlig, men Løv-Ham kom tilbake og vant til slutt 3-2 i en svært innholdsrik fotballkamp.

Kim-Rune Hellesund ble dagens helt i Fyllingsdalen med sin sene matchvinnerscoring. Cato Hansen nettet de to andre for Løv-Ham.

Med dagens seier rykket Løv-Ham opp til 10. plass, men er kun to poeng over nedrykkstreken.

Se høydepunkter fra fra Notodden - Løv-Ham

Video nsps_upload_2009_8_17_11_51_8_2365.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotballnyheter