Nyfriske Odd-takter

Et Odd-lag med mange nye forsterkninger imponerte mot Lyn.

Odds Espen Ruud og Lyns Espen Hoff i eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lyn søndag
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Grenlandsklubben har handlet friskt i sommer, og kjøpene leverte virkelig varene i Skien i kveld. Mens forrige helgs Lyn-helt tabba seg ordentlig ut.

Av Webjørn Svendsen Espeland

Morten Fevang, Andre Muri, Stefan Bärlin og den 18-årige nigerianeren Bentley kom til Skien i sommer. Og i solskinnet viste nykommerene at de kan redde laget fra nedrykk i år.

 

På midten regjerte Fevang og han var også farlig på hodet ved de fleste av Odds dødballer. Muri var stødig bak, og Bentley som kom inn for målscorer Pospech i pausen, lekte til tider med Lyn-forsvaret. Helt på topp gjorde Bärlin det han blei hentet fra Start for å gjøre – han avgjorde kampen etter 75 minutter.

 

Kjempetabbe

Da hadde først forrige forrige helgs Lyn-helt, keeper Johan Dahlin, gjort en gedigen tabbe. Fra 16-meteren sendte han en vanskelig pasning til midtstopper Madsen som ikke fikk kontroll på ballen. Fra førti meter kom en våken Pospech og bredsidet ballen perfekt nede ved stolperoten. Da hadde kampen vart 37 minutter.

 

I andre omgang skapte Lyn de fleste sjansene, men en god Rune Jarstein lot seg ikke overliste. Og 18-årige Bentley, som var sentral da Nigeria gikk til kvartfinale i U20-VM i sommer, skapte mye framover for Skienslaget. Etter 75 minutter dro han seg inn i feltet og spilte lekkert til hjemmedebutant Bärlin. Svensken vendte elegant opp og klinte ballen oppe i motsatt kryss.

 

Utvist etter tre minutter!

Etter den andre scoringen tok Lyn enda mer over. Etter 79 minutter kom Jan Tore Amundsen inn for Odd. Tre minutter senere måtte han gå av banen, etter å ha pådratt seg to gule kort!

Lyn fikk flere gode sjanser på tampen, men Jarstein var god og Lyn udyktige.

 

- Skulle kommet før

- Det er allerede ganske grunt her nede på bunnen, og det vil klumpe seg enda mer frem til sesongslutt, smilte en fornøyd Odd-trener Arne Sandstø etter kampen. På spørsmål fra TV2 om hvorfor Odd har ventet så lenge med å forsterke laget, ristet bergenseren på hodet og påpekte at nye spillerene skulle vært på plass den 1.januar. Et spark til Odd-styret, altså.

 

Odd ligger nå på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Start på bunn.

 

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tror på rekordsum for norsk stjerne

  Nordsjællands norske spiss, Andreas Schjelderup (17), er blant Danmarks heteste navn på overgangsmarkedet. Nordmannen har kontrakt med klubben til 2024, men allerede nå melde klubben at de tror han kommer til å bli solgt før kontrakten utløper.

  – Det er ikke lagt noen plan for når han skal skytes videre (til ny klubb), men det er klart at slik han utvikler seg og viser seg fram nå, så regner jeg med at det skjer innen 2024, sier klubbdirektør Mikkel Hemmersam ifølge nyhetsbyrået Ritzau. (©NTB)

  Andreas Schjelderup
  Foto: Claus Fisker/ritzau Scanpix / NTB
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo