Nyfriske Odd-takter

Et Odd-lag med mange nye forsterkninger imponerte mot Lyn.

Odds Espen Ruud og Lyns Espen Hoff i eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lyn søndag
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Grenlandsklubben har handlet friskt i sommer, og kjøpene leverte virkelig varene i Skien i kveld. Mens forrige helgs Lyn-helt tabba seg ordentlig ut.

Av Webjørn Svendsen Espeland

Morten Fevang, Andre Muri, Stefan Bärlin og den 18-årige nigerianeren Bentley kom til Skien i sommer. Og i solskinnet viste nykommerene at de kan redde laget fra nedrykk i år.

 

På midten regjerte Fevang og han var også farlig på hodet ved de fleste av Odds dødballer. Muri var stødig bak, og Bentley som kom inn for målscorer Pospech i pausen, lekte til tider med Lyn-forsvaret. Helt på topp gjorde Bärlin det han blei hentet fra Start for å gjøre – han avgjorde kampen etter 75 minutter.

 

Kjempetabbe

Da hadde først forrige forrige helgs Lyn-helt, keeper Johan Dahlin, gjort en gedigen tabbe. Fra 16-meteren sendte han en vanskelig pasning til midtstopper Madsen som ikke fikk kontroll på ballen. Fra førti meter kom en våken Pospech og bredsidet ballen perfekt nede ved stolperoten. Da hadde kampen vart 37 minutter.

 

I andre omgang skapte Lyn de fleste sjansene, men en god Rune Jarstein lot seg ikke overliste. Og 18-årige Bentley, som var sentral da Nigeria gikk til kvartfinale i U20-VM i sommer, skapte mye framover for Skienslaget. Etter 75 minutter dro han seg inn i feltet og spilte lekkert til hjemmedebutant Bärlin. Svensken vendte elegant opp og klinte ballen oppe i motsatt kryss.

 

Utvist etter tre minutter!

Etter den andre scoringen tok Lyn enda mer over. Etter 79 minutter kom Jan Tore Amundsen inn for Odd. Tre minutter senere måtte han gå av banen, etter å ha pådratt seg to gule kort!

Lyn fikk flere gode sjanser på tampen, men Jarstein var god og Lyn udyktige.

 

- Skulle kommet før

- Det er allerede ganske grunt her nede på bunnen, og det vil klumpe seg enda mer frem til sesongslutt, smilte en fornøyd Odd-trener Arne Sandstø etter kampen. På spørsmål fra TV2 om hvorfor Odd har ventet så lenge med å forsterke laget, ristet bergenseren på hodet og påpekte at nye spillerene skulle vært på plass den 1.januar. Et spark til Odd-styret, altså.

 

Odd ligger nå på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Start på bunn.

 

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Molde slapp med skrekken

  Før kveldens returoppgjør mot Servette så det ut til at det skulle bli enkelt for Molde å ta seg videre i serieligaen. Men det skulle bli alt annet enn det.

  Moussa Diallo og Grejohn Kyei sørget for 3-2 sammenlagt og nerver i kampen. Sveitserne klarte imidlertid ikke å sette den tredje scoringen, og dermed slapp Erling Moe og Molde med skrekken.

  Dette betyr at de møter knalltøff motstand i Trabzonspor i neste runde.

  Switzerland Soccer Europa Conference League
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • Positive koronatester i United

  Manchester United avlyser treningskamp mot Preston North End etter at flere spillere skal ha testet positivt på koronaviruset. Det bekrefter Preston på sine nettsider.

  De avventer nå svar på PCR-tester for å bekrefte tilfellene.

  United sier at de regner med at resten av sesongoppkjøringen kan gå som normalt. Deres neste kamp er mot Everton om ni dager.

  – Vi beklager forstyrrelsen for Preston og skuffelsen til våre fans, skriver United.

  Manchester United
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • RBK herjet – VIF med sterk seier

  Rosenborg fosser videre i serieligaen, mens Vålerenga røk ut med stil. For VIF hadde et «umulig» utgangspunkt da de skulle snu 0-4 mot Gent.

  Men med 2-0-seier på Intility Arena kunne de i det minste gå ut med hodet hevet. Det var Osame Sahraoui og Ivan Näsberg som sikret seieren.

  Rosenborg hadde på sin side full kontroll mot Hafnarfjordur, og vant 4-1 på Lerkendal. Det betyr at de er videre med 6-1 sammenlagt.

  Åge Hareides menn møter slovenske Domzale i neste runde.

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Hafnarfjardar.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Glimt med full kontroll

  Bodø/Glimt er videre i den europeiske serieligaen. De vant 3-0 over Valur på Aspmyra, og 6-0 sammenlagt.

  Først stusset Ulrik Saltnes inn 1-0 etter en corner. I andre omgang sørget Brede Moe for 2-0 etter at han kranglet ballen inn i mål - også denne gangen på en corner.

  På tampen av kampen satte Elias Kristoffersen Hagen spikeren i kista, og fastsatte 3-0 for Glimt.

  Dette betyr at gultrøyene møter FC Prishtina i den tredje runden.

  Europa Conference League kvalik 2021: Bodø/Glimt - Valur
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carvajal forlenger med Madrid

  Den spanske backen Dani Carvajal forlenger sin kontrakt med Real Madrid fram til 2025, opplyser storklubben torsdag.

  29-åringen kom opp gjennom Madrids akademi før han fikk et opphold i Bayer Leverkusen i Tyskland. Siden er det blitt fire Champions League-titler og to La Liga-gull på Carvajal i Real Madrid.

  Torsdag forlenget han kontrakten sin til å gjelde fram til 2025. Dermed blir iallfall en brikke i Real Madrid-forsvaret værende. (NTB)

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB