Nyfriske Odd-takter

Et Odd-lag med mange nye forsterkninger imponerte mot Lyn.

Odds Espen Ruud og Lyns Espen Hoff i eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Lyn søndag
Foto: Ulveseth, Birte / SCANPIX

Grenlandsklubben har handlet friskt i sommer, og kjøpene leverte virkelig varene i Skien i kveld. Mens forrige helgs Lyn-helt tabba seg ordentlig ut.

Av Webjørn Svendsen Espeland

Morten Fevang, Andre Muri, Stefan Bärlin og den 18-årige nigerianeren Bentley kom til Skien i sommer. Og i solskinnet viste nykommerene at de kan redde laget fra nedrykk i år.

 

På midten regjerte Fevang og han var også farlig på hodet ved de fleste av Odds dødballer. Muri var stødig bak, og Bentley som kom inn for målscorer Pospech i pausen, lekte til tider med Lyn-forsvaret. Helt på topp gjorde Bärlin det han blei hentet fra Start for å gjøre – han avgjorde kampen etter 75 minutter.

 

Kjempetabbe

Da hadde først forrige forrige helgs Lyn-helt, keeper Johan Dahlin, gjort en gedigen tabbe. Fra 16-meteren sendte han en vanskelig pasning til midtstopper Madsen som ikke fikk kontroll på ballen. Fra førti meter kom en våken Pospech og bredsidet ballen perfekt nede ved stolperoten. Da hadde kampen vart 37 minutter.

 

I andre omgang skapte Lyn de fleste sjansene, men en god Rune Jarstein lot seg ikke overliste. Og 18-årige Bentley, som var sentral da Nigeria gikk til kvartfinale i U20-VM i sommer, skapte mye framover for Skienslaget. Etter 75 minutter dro han seg inn i feltet og spilte lekkert til hjemmedebutant Bärlin. Svensken vendte elegant opp og klinte ballen oppe i motsatt kryss.

 

Utvist etter tre minutter!

Etter den andre scoringen tok Lyn enda mer over. Etter 79 minutter kom Jan Tore Amundsen inn for Odd. Tre minutter senere måtte han gå av banen, etter å ha pådratt seg to gule kort!

Lyn fikk flere gode sjanser på tampen, men Jarstein var god og Lyn udyktige.

 

- Skulle kommet før

- Det er allerede ganske grunt her nede på bunnen, og det vil klumpe seg enda mer frem til sesongslutt, smilte en fornøyd Odd-trener Arne Sandstø etter kampen. På spørsmål fra TV2 om hvorfor Odd har ventet så lenge med å forsterke laget, ristet bergenseren på hodet og påpekte at nye spillerene skulle vært på plass den 1.januar. Et spark til Odd-styret, altså.

 

Odd ligger nå på kvalifiseringsplass, ett poeng foran Start på bunn.

 

Fotballnyheter