Fellah: – Vil ikke endre spillestil for å komme på landslaget

Mohammed Fellah er foreløpig ikke god nok for Drillo, men viste nok en gang at han er blant eliteseriens formspillere da Vålerenga slo Fredrikstad 2–1.

Kamp i eliteserien i fotball mellom Fredrikstad og Vålerenga

Det ble til slutt seier til VIF over FFK, mye takket være Mohammed Fellah.

Fellah har storspilt for Vålerenga de siste kampene, noe han blant annet viste da Vålerenga slo Hønefoss 3–2 på Ullevaal nylig.

Han er imidlertid ikke med i Drillos landslagstropp som skal møte Sveits og Kypros neste uke.

– Jeg tror at grunnen er at jeg er en spiller som tar litt risiko. Men jeg er ikke interessert i å endre spillestilen min for å komme på landslaget, forteller han.

– Er du skuffet over det?

– Skuffet og skuffet, jeg visste vel nesten at det ikke ville skje, selv om jeg hadde et lite håp.

– Men jeg kommer til å kjøre på videre. Så får vi se. Men jeg vil ikke snakke så mye om Drillo, men heller fokusere på meg selv, sier Fellah til NRK etter kampen.

– Må det bli en ny landslagssjef for at du skal komme på landslaget?

– Nja, nei, det vet jeg ikke, ler Fellah.

Kåret til banens beste

Mot Fredrikstad viste han nok en gang at han er i glitrende form for tiden.

I 1. omgang var han innblandet i begge Vålerengas scoringer, og var den beste spilleren på banen før Fredrikstad overtok mye av intinativet i kampen i 2. omgang.

Han ble også kåret til banens beste av seerne som fulgte TV 2s sending.

Saken fortsetter under bildet

Morten Berre (t.v.) og Torgeir Børven

Morten Berre (t.v.) og Torgeir Børven.

Berre brukte hodet

Vålerenga tok ledelsen etter 19 minutter ved Morten Berre.

Berre var godt plassert på bakerste stolpe og brukte hodet på ypperlig vis da Fellah sendte av gårde et treffsikkert innlegg.

Godt samspill og fint forarbeid av en god Fellah bidro til scoringen.

2–0 kom på straffe etter 42 minutters spill.

Nok en gang var Fellah innblandet i situasjonen da han ble felt av Zlatko Tripic innenfor 16-metersmerket.

Straffen ble tatt av Torgeir Børven, som satte den sikkert i motsatt hjørne av keeper Jon Masalin.

Martin Pusic

Martin Pusic holder hendene til ansiktet etter å ha brent en sjanse for FFK.

Kom sterkere tilbake i 2. omgang

Vålerenga ledet fortjent 2–0 til pause. Fredrikstad hadde på sin side knapt skapt noe som helst de første 45 minuttene.

Det var derimot et annet hjemmelag som gikk på banen etter hvilen. FFK var langt mer aggressive og skapte plutselig sjanser.

Etter 58 minutter fikk laget belønning for innsatsen da Robert Stene scoret sitt første eliteseriemål.

Stene, som stod plassert på bakerste stolpe, fikk plassert tåa på ballen etter at Jørgen Horn raget høyest i feltet og stusset ballen videre til trønderen.

Etter scoringen fikk Fredrikstad ytterligere pågangsmot, og i resten av kampen var det østfoldingene som dominerte oppgjøret.

Etter 70 minutter var det kun en feberredning av Lars Hirschfeld som forhindret Lars Grorud og hjemmelaget fra å utlikne.

Laget presset hardt, men måtte til slutt gi tapt for Vålerenga.

Fredrikstads er dermed i fortsatt poengnød, og sliter på 14. plass med kun 24 poeng. Det er kun to poeng mer enn Sandnes Ulf på nest siste plass.

Vålerenga er på 5. plass etter mandagens seier.

Fotball

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.