NRK Meny
Normal

- Vi ranet ett poeng

Sandefjords nye førstekeeper tok oppmerksomheten vekk fra Erik Nevlands comeback.

Joacim Heier
Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Mye handlet om comebacket til Erik Nevland før kampen mellom Viking og Sandefjord, men i 0-0-kampen var det Sandefjords nye førstekeeper Joacim Lund Heier som sto fram som den store spilleren.

Nrksport.no fulgte Viking - Sandefjord spark for spark

Tabell eliteserien

– Jeg er veldig fornøyd med å holde nullen i min første eliteseriekamp, det var en tøff kamp og vi nærmest ranet til oss poeng her i Stavanger, sa Heier til NRK etter kampen.

Erik Nevland

Erik Nevland mangler kamptrening og spilte en svak kamp.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

Viking var det beste laget og burde vunnet, men det gikk trått for Åge Hareides menn - mye takket være en glimrende eliteseriedebut av Heier som erstatter Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet.

– Han (Heier) hadde en bra kamp og spilte strålende. Vi er veldig fornøyd, sa Sandefjord-trener Patrick Walker til TV2 etter kampen.

Tror du Sandefjord klarer å holde seg i eliteserien? Diskutér nederst i saken?

Heier kom fra 1. divisjon-klubben Sarpsborg 08 til Sandefjord før sesongen, men har bare spilt cupkamper for Vestfold-klubben denne sesongen.

Klasseredninger

Søndag kunne treneren konstatere at Heier også holder et godt eliteserienivå etter at 24-åringen vartet opp med flere gode redninger.

Fem minutter før pause reddet 24-åringen mesterlig et skudd fra Vikings André Danielsen, og etter en times spill sto han perfekt plassert og reddet kampens største sjanse - et skudd fra Martin Fillo fra bare fem meter.

– Vi kom ikke til Stavanger for å underholde. Vi kom hit for å ta poeng og det klarte vi, sa Heier.

Selv om Heier var god må Viking takke seg selv for at de verken klarte å skape mer eller sette de sjansene de fikk. Kvarteret ut i andre omgang burde for eksempel Fillo sendt hjemmelaget i ledelsen da han kom i full fart på bakerste stolpe akkurat tidsnok til å nå innlegget fra Erik Nevland, men avslutningen gikk centimetere utenfor.

Viking presset til tider hardt i andre omgang, men Sandefjord klarte å forsvare seg og få minutter før slutt ofret Sandefjords Alexander Gabrielsen seg da han blokkerte et skudd fra Bjarnason som skjøt fra sju meter.

Mangler kamptrening

– Det er lenge siden jeg har spilt kamp og jeg er langt fra god kampform, sa Nevland til NRK etter et svakt comeback i eliteserien for Viking.

Viking ligger nå på 4. plass på tabellen, fire poeng bak Vålerenga som har én kamp mindre spilt. Sandefjord på sin side ligger fortsatt sist, fem poeng bak Kongsvinger.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia