NRK Meny
Normal

Jönsson: - Det er bittert

Nedturen fortsetter for Rosenborg ettersom de torsdag tapte 2-1 på bortebane mot Larnaca og dermed ikke kvalifiserte seg til Europaligaen.

Jonas Svensson depper, Jan Jönsson

RBK-trener Jan Jönsson er ikke fornøyd med innsatsen i Europa. Jonas Svensson depper etter kampen på Kypros.

Foto: Scanpix

Rosenborg leverte en svak kamp mot kypriotene for en uke siden og hadde bare 0-0 med seg i bagasjen til Kypros. Stort bedre ble det ikke torsdag kveld.

- Det er bittert ettersom jeg så muligheter i denne kampen. Som ventet var de mye bedre enn på Lerkendal, men vi hadde også noen muligheter, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson til NRK etter kampen.

Dårlig dommer

Håpet om avansement til Europaligaen fikk seg et alvorlig skudd for baugen etter bare 20 minutters spill da Mohammed-Awal Issah felte Miljan innenfor 16-meteren. Straffen var kanskje litt hardt idømt ettersom det så ut som Miljan løp inn i Issah, men dommeren var sikker i sin sak.

Gergoor Van Dijk var sikker fra 11-meteren.

Den samme Van Dijk satte inn sitt andre mål for kvelden da hjemmelaget fikk et nytt billig straffespark like etter pause. Njongo Priso fikk drible ganske uforstyrret innenfor Rosenborgs 16-meter, men falt veldig lett da han så vidt ble taklet.

- Den andre situasjonen så i alle fall veldig tvilsom ut, sa Jönsson.

Markus Henriksen skapte en viss spenning i kampen da han satte inn en keeperretur i åpent mål i det 65. minuttet. Den svake skotske dommeren overså en klar offside i forkant av RBK-målet og godkjente også dette målet.

Målet ga trønderne en liten vitamininnsprøytning og laget spilte seg til flere sjanser, men noe tellende resultat ble det ikke ut av det.

Larnaca

Larnaca-spillerne hadde mye å juble for etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Sterk kost

Nedturen i kvalifiseringen til Europaligaen bare bekrefter den trenden som har preget Rosenborg gjennom store deler av sesongen. 8. plass i eliteserien, slått ut av Aalesund i cupen, slått ut av kvalifiseringen til Mesterligaen av tsjekkiske Viktoria Plzen og nå slått av kypriotiske AEK Larnaca i kvalifiseringen til Europaligaen.

Dette er sterk kost for en klubb som er bortskjemt med både seriegull og mesterligaspill.

I tillegg kommer den indre uroen i klubben etter at ledelsen i Rosenborg for en tid tilbake fikk kraftig refs av klubbens kontrollkomité.

Tidligere trener Bjørn Hansen går så lang at han mener at arven etter legendariske Nils Arne Eggen er skuslet bort.

Serien kan være redningen

Lyspunktet får være at klubben har to kamper tilgode i serien, og kan med seier i disse ta store steg oppover på tabellen og kanskje til slutt få en godkjent plassering. Spørsmålet er om trener Jan Jönsson klarer å samle det relativt urutinerte laget sitt slik at de klarer å redde stumpene av sesongen.

- Det blir ikke før i november at man får summere opp, men det er klart at det er tyngre enn vi hadde regnet med. Så her gjelder det å bygge opp og prestere gjennom høsten slik at vi tar sikte på neste sesong, avsluttet Jan Jönsson.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.