Hopp til innhold

Jönsson: - Det er bittert

Nedturen fortsetter for Rosenborg ettersom de torsdag tapte 2-1 på bortebane mot Larnaca og dermed ikke kvalifiserte seg til Europaligaen.

Jonas Svensson depper, Jan Jönsson

RBK-trener Jan Jönsson er ikke fornøyd med innsatsen i Europa. Jonas Svensson depper etter kampen på Kypros.

Foto: Scanpix

Rosenborg leverte en svak kamp mot kypriotene for en uke siden og hadde bare 0-0 med seg i bagasjen til Kypros. Stort bedre ble det ikke torsdag kveld.

- Det er bittert ettersom jeg så muligheter i denne kampen. Som ventet var de mye bedre enn på Lerkendal, men vi hadde også noen muligheter, sa Rosenborg-trener Jan Jönsson til NRK etter kampen.

Dårlig dommer

Håpet om avansement til Europaligaen fikk seg et alvorlig skudd for baugen etter bare 20 minutters spill da Mohammed-Awal Issah felte Miljan innenfor 16-meteren. Straffen var kanskje litt hardt idømt ettersom det så ut som Miljan løp inn i Issah, men dommeren var sikker i sin sak.

Gergoor Van Dijk var sikker fra 11-meteren.

Den samme Van Dijk satte inn sitt andre mål for kvelden da hjemmelaget fikk et nytt billig straffespark like etter pause. Njongo Priso fikk drible ganske uforstyrret innenfor Rosenborgs 16-meter, men falt veldig lett da han så vidt ble taklet.

- Den andre situasjonen så i alle fall veldig tvilsom ut, sa Jönsson.

Markus Henriksen skapte en viss spenning i kampen da han satte inn en keeperretur i åpent mål i det 65. minuttet. Den svake skotske dommeren overså en klar offside i forkant av RBK-målet og godkjente også dette målet.

Målet ga trønderne en liten vitamininnsprøytning og laget spilte seg til flere sjanser, men noe tellende resultat ble det ikke ut av det.

Larnaca

Larnaca-spillerne hadde mye å juble for etter kampen mot Rosenborg.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Sterk kost

Nedturen i kvalifiseringen til Europaligaen bare bekrefter den trenden som har preget Rosenborg gjennom store deler av sesongen. 8. plass i eliteserien, slått ut av Aalesund i cupen, slått ut av kvalifiseringen til Mesterligaen av tsjekkiske Viktoria Plzen og nå slått av kypriotiske AEK Larnaca i kvalifiseringen til Europaligaen.

Dette er sterk kost for en klubb som er bortskjemt med både seriegull og mesterligaspill.

I tillegg kommer den indre uroen i klubben etter at ledelsen i Rosenborg for en tid tilbake fikk kraftig refs av klubbens kontrollkomité.

Tidligere trener Bjørn Hansen går så lang at han mener at arven etter legendariske Nils Arne Eggen er skuslet bort.

Serien kan være redningen

Lyspunktet får være at klubben har to kamper tilgode i serien, og kan med seier i disse ta store steg oppover på tabellen og kanskje til slutt få en godkjent plassering. Spørsmålet er om trener Jan Jönsson klarer å samle det relativt urutinerte laget sitt slik at de klarer å redde stumpene av sesongen.

- Det blir ikke før i november at man får summere opp, men det er klart at det er tyngre enn vi hadde regnet med. Så her gjelder det å bygge opp og prestere gjennom høsten slik at vi tar sikte på neste sesong, avsluttet Jan Jönsson.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Ny Glimt-smell - seieren glapp etter tabbe

  Bodø/Glimt fikk en pangstart mot Strømsgodset, og ledet 2-0 etter en knapp halvtime etter scoringer av Amahl Pellegrino og Brede Moe. Så rotet de vekk seieren.

  Først reduserte Godset etter en kjempetabbe av keeper Nikita Haikin. Sisteskansen forsøkte å spille seg ut av egen boks, men Lars-Jørgen Salvesen snappet ballen og serverte Johan Hove som reduserte.

  På tampen kom utligningen. Fred Friday dro seg inn i boksen, og satte ballen i hjørnet. Dermed var opphentingen komplett, og lagene endte med ett poeng hver. Glimt har kun vunnet en av siste fem kamper i serien.

  – Vi starter bra, men etter 2–0 er det for mye rart. Målene vi slipper inn ligner ikke grisen. Det er ikke bra nok, rett og slett, sier Glimt-stopper Brede Moe til Eurosport.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Strømsgodset
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Britiske myndigheter godkjenner Chelsea-salg

  Den britiske regjeringen har utstedt en lisens som åpner for at Chelsea kan selges til gruppen ledet av Todd Boehly. Han er fra før medeier i den amerikanske baseballklubben Los Angeles Dodgers.

  Mark Walter, en av de øvrige Dodgers-eierne, er også i kjøpergruppen. Det samme er den sveitsiske milliardæren Hansjoerg Wyss, investeringsfirmaet Clearlake Capital og den britiske advokaten Jonathan Goldstein.

  Tirsdag kom også tommelen opp fra Premier League. Styret i den engelske ligaen opplyste tirsdag at Boehly og hans kompanjonger har bestått testene som kreves for at et oppkjøp skal kunne godkjennes.

  Avtalen som er inngått, skal være verdt fire milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – har The Telegraph og andre medier tidligere meldt. Det skal være ny rekord for salg av en idrettsklubb. Den forrige toppnoteringen stammer angivelig fra da baseballklubben New York Mets byttet eier i 2020.

  Chelsea-prosessen har tatt lang tid, blant annet som følge av at britiske myndigheter skal ha fryktet at eier Roman Abramovitsj vil tjene penger på salget. Russeren ble tvunget til å selge som følge av at myndighetene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

  Soccer Chelsea Sale
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Haaland på plass i Manchester

  Erling Braut Haaland har landet i Manchester for å fullføre overgangen til Mancester City, skriver Manchester Evening News.

  Avisen har også fått tak i et bilde som skal vise den norske superspissen i en bil på vei til Citys anlegg for å gjennomføre overgangen til den engelske seriemesteren.

  Klubben offentliggjorde nylig at partene hadde kommet til enighet om en overgang, men det ventes en større presentasjon av Haaland så fort alt er i orden av medisinske tester og formaliteter.

  City skal etter ferien reise på sesongoppkjøring til USA, og der kan fort Haaland få sine første minutter i den lyseblå drakten når kamper venter mot Houston og Green Bay.

  Men først skal Haaland på landslagssamling med Norge, der fire kamper venter i Nasjonsligaen i juni.

  Haaland
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters
 • Hansen mister "cup-El Clasico"

  Caroline Graham Hansen slit med ein skade i høgrefoten og går glipp av Barcelonas semifinale mot Real Madrid i den spanske fotballcupen.

  Barcelona opplyser om skaden i ei medisinsk oppdatering på Twitter.

  Graham Hansen spelte laurdag alle minutt i 1-3-tapet for Lyon i Champions League-finalen. Ho hadde målgivande pasning på Barcelonas reduseringsmål.

  Katalanarane vann den spanske ligaen suverent og blir favorittar mot Real Madrid i cupen. El Clásico-oppgjeret blir spelt i Alcorcón like utanfor Madrid. Der blir også finalen arrangert førstkommande søndag.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP